Beauty

Otkrili smo namirnice koje prirodno osnažuju i izbjeljuju zube

Ovo je najbolja hrana za sve nas koji želimo održati svoj osmijeh sjajno bijelim, ali i zdravim

Kava i vino odgovorni su za mrlje na zubima, a previše šećera uzrokovati će karijes. Iako je prilično očito koje su namirnice loše za naše zube, znate li koje su najbolje?

SIR

Osim što je ukusan, sir (kao i ostali mliječni proizvodi) sadrži puno proteina i kalcija, koji štite i osnažuju caklinu zubi. 

JOGURT

Slično kao i kod sira, jogurt je bogat proteinima i kalcijem te probioticima koji održavaju zubno meso zdravima. Samo birajte one sa što manje dodanih šećera. 

 | Autor: arhiva arhiva

JABUKE

Određeno voće je puno vode i vlakana - upravo to su naše dobre stare jabuke. Pojedite jednu nakon većeg obroka kako bi na najnježniji način uklonili ostatke hrane sa zubiju. 

CELER

Sirovo, hrskavo povrće generalno je odlično za zdravlje tijela - i zubiju! Ovo je najefektivniji način kako očistiti zube od ostataka hrane koje možda čak i ne vidite golim okom. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

MRKVE

Izgleda da nisu dobre samo za vid. Zbog svoje teksture, grickanjem sirovih mrkva povećavate proizvodnju sline u ustima koja vam zauzvrat smanjuje mogućnost od nastanka karijesa. 

ZELENO LISNATO POVRĆE

Lisnato povrće poput kelja i špinata bogato je kalcijem i foličnom kiselinom koja njeguje i čuva zubnu caklinu. Zašto ne biste danas odabrali salatu za ručak. A nemojte izostaviti ni avokado iz nje...

Photo: Getty Images

Komentari 0