Beauty

Isprobala sam vraški bolne, ali djelotvorne čašice protiv celulita!

Svi oko mene danima pričaju kako su konačno pronašli anti celulitni tretman koji djeluje pa sam mu odlučila dati šansu. Ovo je moje iskustvo

Glavna urednica Vedrana već mjesec dana priča o nekakvim čašicama za celulit. Kako sa svojim celulitom nemam neku posebnu vezu i de facto ga doživljavam jednom godišnje (pogađaš, sada), nisam pretjerano bila zagrijana za priču do prije koji dan. I, u čemu je caka, pitam se? Celulit je toliko teško skinuti da bi vjerojatno provirio i da ga kreneš rezati nožem. Znam da je genetski uvjetovan, potiče ga loša hrana, stres (ja ga, fala Bogu, imam na bacanje), puno soli, malo vode… Toliko faktora ne trebaš zadovoljiti ni kada se prijavljuješ na Harvard. Čak bih i dvaput diplomirala prije nego li ga skinem. 

Svi koji me znaju (pozdrav svima u studiju i režiji), znaju da vježbam, stavljam naglasak na noge i da sam isprobala svaku kremu i gel koji tvrde da uništavaju celulit. No moram priznat da ni dalje nisam pronašla uspješnu formulu. “Ej, skida celulit i s koljena!!”, oduševljeno je zaključila Vedrana, a ja sam se u maniri pokusnog kunića pronašla na putu do Ariane u Belle Beauty salonu.  

Jedino upozorenje koje sam dobila je da neviđeno boli. Ovo društvance žena me isprepadalo i pred brazilsku, ali sada se sve koje su probale čašice kunu da je to vanserijska, svemirska bol, uz koju plačeš i dereš se istovremeno dok skačeš po kozmetičkom stolu, a kasnije se budiš u debelim, plavim masnicama. Ali uklanja celulit i totalno se isplati. Radi se, u stvari, o globalno poznatoj metodi cupping. To je drvena kineska metoda kojom se tijelo rješavalo toksina i boli, recimo na leđima, a danas u svom manje barbarskom obliku izvodi se i za mršavljenje.

Ove čašice nisu staklene čašice koje se postave na jedno mjesto pa bizarno napuhuju kožu, već su silikonske i njima se masira problematično područje. Možeš izvoditi tretman na svim dijelovima tijela, jer izvlači vodu, rješava podbuhlost i vidno topi centimetre, ali je najpopularniji za celulit koji se ne može riješiti praktički ničim. Tretman funkcionira tako da se masažom područje drenira i celulit i toksini se izvlače na površinu pa ih kasnije, s oproštenjem, popiškiš. Metoda nije štetna, ekspresna je i daje postojane rezultate. Doduše, moraš ići na barem 5 tretmana da vidiš taj frapantan rezultat; prva tri puta tek se izvlači celulit na površinu (tada će se više vidjeti, ali ne brini), a na sljedećim tretmanima se on izravnava.
 | Autor: miss7 miss7 To jutro taktički sam obukla midi haljinu jer sam računala da ću biti plava k’o šljiva, i uputila se Ariani. Pri dolasku sam joj spomenula da se dosta bojim boli (stvarno sam plašljivica), kao u nadi da će prema meni biti nježna, jer ja i moj "kompadre" naprosto nismo navikli na grubost. Skinula sam se i legla na stol, a Ariana me namazala uljem za anticelulitnu masažu te odabrala jednu od tri čašice. Krenula je po natkoljenici i demonstrirala koliko može otprilike najviše boljeti. Mislim si: pfff...to je ništa. Doduše, u tom trenu mi još nije napomenula ključno…

Boli najviše kad prođe čašicom na područje s duboko ukorijenjenim celulitom. Kad mi je prolazila po području ispod i na guzi mislila sam da ću si slomiti zube od pritiska zagriza. TO. STVARNO. BOLI. Istovremeno sam imala osjećaj da lebdim i tijelom se odmičem od nje, ali nadam se da to i stvarno nisam radila. Srećom, ova bol nije trajna jer čim se tijelo zagrije boli manje, plus cijelo vrijeme šara čašicom gore dolje, lijevo desno... Neki dijelovi su i vrlo ugodni, kao jača masaža, i tako se ni ne okreneš, a prošlo je tvojih posla sata. Gotova si!

 

A post shared by Korana Marovic (@korana_marovic) on

Kakvo je moje iskustvo, pitaš se? Sasvim okej. Tu i tamo imam kakvu žutu masnicu, a noge su mi osjetljive na dodir već jedno 24 sata (no pun intended). Osjetljive su toliko da bi bez razmišljanja nekog zviznula da me jače primi, ali je u svakodnevnim situacijama poprilično nezamjetno. Nakon jednog tretmana vidim da mi je natkoljenica utegnutija, a ne znam je li placebo ili ne, no čini mi se da mi je rupa između nogu nešto veća (sve mi uzmi, samo rupu ne!). Moje noge su daleko od Vedraninih koja doslovno nema GRAMA celulita i išla je duljee vremena, ali me ovo iskustvo naučilo pod a) da je šefica uvijek u pravu i b) cupping je tehnika kojoj bi se sve žene trebale klanjati. Veselim se nastaviti!

Photo: miss7

Komentari 0