Beauty

Otkrijte kakav ruž za usne vam najbolje pristaje

Prilikom odabira i kupnje ruža za usne ne treba voditi računa samo o nijansi ili onome što je trenutno trendy

Podjednako važna je i tekstura, kao i koliko ona odgovara obliku vaših usana. Evo što trebate znati.

Kremasti ruž

Sadrži ulja i hidratizira usne, a pored toga stvara i sjajan sloj na usnama. Ipak, zbog svoje kremaste strukture može izgledati kao da se razlijeva i potrebno ga je često popravljati. Kako biste to spriječili, prije nanošenja ruba usana iscrtajte olovkom za usne u istoj nijansi kao što je i ruž, a sam ruž nanesite četkicom jer na taj način možete kontrolirati količinu i intenzitet boje.

Matirani ruž

Najčešće su intenzivnih boja, ali bez imalo sjaja. Ovakvi ruževi vizualno smanjuju usne, pa ne pristaju najbolje onima s tanjim usnama. Također, oni i isušuju usne, pa prije nanošenja napravite piling i riješi sve mrtve stanice s usana. Mat ruževi, posebno tamne nijanse, najbolje se kombiniraju uz nude izgled, a nanose se od sredine prema rubovima.

 | Autor: Getty Images Getty Images Sjajni ruž

Sa starenjem usne se stanjuju, pa bi žene s godinama svoje mat ruževe trebali zamijeniti onim sjajnim. Sjajni ruževi usnama daju punoću i sjaj, nježnije varijante su idealne za dan, dok su tamne i intenzivnije savršene za noćni look. Ipak, pod sjajnim slojem, ispucale i oštećene usne biće još vidljivije, pa pilingom pripremite kožu prije nanošenja.

"Frosty" ruž

Popularni tijekom 80 -ih, "frosty" ruževi ponovno se vraćaju u modu, a jedna od njihovih ljubiteljica je i Rihanna. Kao što im samo ime kaže, oni pružaju ledeni izgled usana koji je istovremeno i futuristički i romantičan. Ipak, ovi ruževi isušuju usne i ističu sitne bore oko njih, pa morate biti oprezni.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0