Beauty 07. rujna 2015.

Osvojili su nas Annick Goutal mirisi

U petak, 4. rujna, u Parfumeriji Lana predstavljen je brend Annick Goutal koji je postao sinonim za jedinstvene parfeme.

Alkemičarka i kreatorica parfema Annick Goutal, lijepa i ženstvena, savršeno je odražavala duh mirisnih priča: profinjenost, nenametljiva toplina i prirodnost prisutni su u njezinom osobnom stilu baš kao i u njezinim mirisima.

 | Autor:

Nakon što je preboljela rastavu od svoje velike ljubavi, ostala sama s malim djetetom – kćeri Camille te istovremeno otkrila da boluje od raka dojke, Annick se nije predala kukanju nad svojom sudbinom, već je odlučila napraviti potpuni zaokret u životu: udala se za svoju simpatiju iz djetinjstva i s prijateljicom pokrenula vlastiti biznis - proizvodnju krema za njegu kože. No, vrlo brzo osjetila je da njihovim proizvodima, koliko god bili kvalitetni, nedostaju dva važna elementa: miris i privlačna ambalaža.

 | Autor:

"Tijelo ima memoriju, a u mojim je prstima ostalo duboko urezano sjećanje na iskustvo ukrašavanja torta i kolača koje sam u mladosti stekla pomažući u očevoj slastičarnici. Izrađujući najrazličitije ukrase od čokolade, postala sam vrlo vješta s rukama, a moje su oči bile naviknute na raskošne i slatke slastičarske ukrase koji čovjeka jednostavno mame da posegne za njima. Tako sam došla na ideju da naše kreme upakiram kao slatkiše, u ljupke kutijice i vrećice nalik onima u kakvima su se prodavali bomboni u doba naših roditelja. Za potpun dojam, na kraju smo krasopisom ispisale nazive krema na stotine papirnatih kartica koje smo mašnama pričvrstile na ambalažu", opisala je Annick kako su izgledali sami počeci stvaranja njezina malog carstva luksuza za čula.

 | Autor:

U čudesan svijet mirisa zakoračila je 1977. kad je upoznala jednog od najboljih kreatora parfema Henrija Sorsana uz kojeg je idućih sedam godina učila temelje parfemskog “zanata” i tradicionalne metode proizvodnje parfema, pamtila ključne sastojke i brusila svoj prirodni talent te istančano osjetilo mirisa.

Komentari 0