Beauty

Osvoji 4711 za sebe i frendicu!

Dobitnica nagradnog natječaja je Biljana Baranašić. Čestitamo!

Slavni parfem, 4711 Echt Kölnisch Wasser, poznat kao kolonjska vodica ili voda iz Kölna dolazi iz istoimenoga njemačkog grada. Znaš li da je njegova originalna receptura stara više od tristo godina i vjerojatno je jedan od najstarijih parfema koji se i dalje koristi?

 | Autor:

Izmislio ga je Giovanni Maria Farina krajem 18. stoljeća, 1709. godine, u tvornici koja radi još i danas. Ovaj je slavni parfem ubrzo postao svima omiljeni pa se namirisati mogao na svim kraljevskim dvorovima. Ime mu je Farina dao kako bi odao počast svome novom domu, Kölnu. Naime, u to su doba dozvole za useljavanje stranaca bile stroge, a ovaj Talijan uspio ju je dobiti. Kako bi se zahvalio, uzeo je ime Johann i svijetu pružio jedan od najpoznatijih mirisa u povijesti. "Pronašao sam miris koji me podsjeća na talijanska proljetna jutra, planinske narcise i cvjetanje naranče nakon kiše", pisao je.

 | Autor:

Miris citrusa koji se širi iz ovoga parfema još uvijek ne prestaje očaravati, a svoje obožavatelje i dalje ne gubi! Tradicija i pomno birani sastojci uz malu tajnu iz recepture ključ su njegove duge povijesti. Spoj limuna, naranče, klementine, limete, grejpa...

Želiš iznenaditi prijateljicu? Prijavi se i odgovori na pitanje, a miss7 najkreativniji odgovor nagrađuje s dva kultna parfema!

Pravila nagradnog natječaja i politiku privatnosti pogledaj ovdje.

 

 

Photo: None

Komentari 0