Beauty
1/16

Osunčana strana ljepote: Ljetni make up vodič

Plavuše neka se orijentiraju na svježe, pastelne nijanse, a brinete i crnke slobodno neka lice istaknu highlighterom, savjetuje vizažistica Ena Čavlović

Ljetni make-up donosimo u punom sjaju - predlažemo top nijanse i pigmente, snažne teksture koje ističu sunčanu ljepotu. Naravno, naglasak je na bronzerima, no i ostale boje imaju pravo vidjeti dana. Ili bolje reći - svjetla reflektora tuluma do jutra. Riječ je o paleti savršenih tonova - od brončanih i zlatnih pa sve do onih koje nas asociraju na more u svakom pogledu. Primjerice, tu je koraljna za usne, plavi tonovi iz dubine mora, na granici s tirkiznom i svim onim bojama koje se u predvečerje pojavljuju na nebu... Na pučinu su, naravno, pogled bacili i svjetski vizažisti. Nove ideje pale su im na pamet baš usred godišnjeg odmora, neke egzotične lokacije na kojima se more spaja s nebom, a pješčani tonovi imaju zlaćane čestice, ako nisu u hladu dugih palminih grana. No u centru svega nekako je bronzer, oko njega se može napraviti fantastična make-up priča, ističe vizažistica Ena Čavlović.

 | Autor: Getty Images Getty Images

- Iako su oni za lice najpopularniji, divne su i druge varijante bronzera, one za tijelo, vrat, dekolte... Ove su teksture neizostavne za ljetne dane jer daju efekt preplanulog i osunčanog tena. Ne morate biti jako tamni da biste imali ovakvu put, dovoljno je nekoliko poteza bronzerom koji možete izabrati ovisno o nijansi kože. Ide uglavnom na vrh nosa, na bradu i sredinu čela. Na taj način izgledat ćete kao da ste se taman vratili s plaže. Oni jači bronzeri sadrže blistave čestice većeg intenziteta, no pažljivo s njima, daju snažniji efekt - ističe Ena.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Plavušama predlažem da ne pretjeruju sa zagasitim bojama, nego da se orijentiraju na one svježe, pastelne. Idealni su za njih kremasti bronzeri zlatne nijanse. Jagodične kosti neka istaknu highlighterom, a kapke sedefastim, svjetlucavim sjenilom boje kože. Osobno ljeti volim koristiti upravo kremaste bronzere jer se odlično stapaju s kožom, a tu je i divna kombinacija s jarkim ružem. No predlažem da se boja ruža uskladi s bojom ili tonom odjeće. I brinetama divno stoji bronzer, u malo jačoj varijanti, a za ruž predlažem boje mesa, kože, mat ljubičaste... Crnkama predlažem da dodatno istaknu lice highlighterom, stave bazno sjenilo boje kože, a onda i sjenilo sa šljokicama. Usne neka budu što prirodnijeg tona, nastavlja vizažistica. Ako imate više vremena za eksperimentiranje šminkom, Avonovi stručnjaci predlažu da usavršite strobing i striping - osunčanost uz pomoć bronzera. 

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

- Strobing je drugi način isticanja kontura lica, ovaj put koristeći reflektiranje svjetla. Pravi je hit ove sezone za žene svih godina. Koristite iluminator iliti posvjetljivač u kremi ili puderu i uživajte u efektu mlade, svježe, sjajne kože - podsjećaju stručnjaci iz Avona. Iluminator se, objašnjavaju, nanese na vrhove jagodica, po vrhu nosa, na kupidovu usnicu (gornji dio usne cijelom dužinom), ispod i vrlo malo iznad vanjskog dijela obrva te mali krug po sredini pri vrhu čela. No pažljivo sa strobingom ako imate suhu kožu jer ćete samo istaknuti prhutavost. Striping je osunčanost uz pomoć bronzera. A kako postići boju kože poput “poljupca sunca” nanoseći minimalno šminke za savršen ljetni brončani izgled? Najbolje bronzerom ili perlama za lice koje ćete pronaći u Avonovoj liniji Glow. Nanesite ih na dijelove lica koji su najeksponiraniji suncu i blendajte prema van.

Photo: Getty Images

Komentari 0