Beauty

Original ili kopija: Kako prepoznati pravi parfem?

Bočica, poklopac, pakiranje, pa čak i zaštitna folija odaju je li neki parfem pravi ili se radi o lažnjaku

Nismo ni svjesni kakve posljedice lažni parfem može ostaviti na nas. Osim što ste izigrani, a samim time i uzrujani, može uzrokovati razne alergije, glavobolje i slično. Donosimo vam nekoliko trikova uz čiju pomoć možete provjeriti kupujete li originalan ili lažni parfem.

AUTENTIČNI PARFEMI imaju foliju koja je ravnomjerno i precizno omotana oko parfema. Uz to, ispod kôda se nalazi otisnuti broj koji služi za identifikaciju.

PRAVO PAKIRANJE je napravljeno od kvalitetnog kartona koji služi kako bi zaštitio bočicu od bilo kakvog oštećenja. Zato je u kutiji specijalno konstruiran prostor koji se prilagođava obliku bočice. Također, karton bi trebao biti bijele, a ne sivkaste boje.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

TREBALI BISTE dobro provjeriti bočicu parfema prije nego što ga kupite. Iako su lažne neobično slične pravima, razlika se ipak može primijetiti. Evo savjeta: pronađite sliku originala na Internetu i na licu mjesta pomno promotrite postoji li razlika.

POZNATI BRENDOVI obično ne koriste previše boje u svojim proizvodima. Zato je boja autentičnog parfema lagano izblijeđena. Ako je tekućina upadljive boje, to je dobar znak da parfem nije pravi.

POKLOPAC originalnog parfema trebao bi biti savršeno simetričan, što vrlo često nije slučaj kod lažnog. Naravno, iznimka je ako se dizajner poigrao i napravio neuobičajen izgled parfema.

Photo: Getty Images

Komentari 0