Beauty

Ombre kosa na muškarcima: da ili ne?

Vjerojatno vam je već poznata ombre tehnika bojanja. Ako nije, tu smo da razjasnimo o čemu je točno riječ. Kao primjer uzet ćemo Jareda Leta, svestranu zvijezdu koja ne se ne susteže kada je riječ o isprobavanju najnovijih tehnika bojanja. Dok se mnogi muškarci od same pomisli na boju za kosu ježe, Jared novi ombre nosi s ponosom.

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com

Ombre tehnika bojenja je blaža verzija dip-dye bojenja kose. Umjesto nagle promjene boje na sredini između korijena i vrhova, u ombre tehnici boja kose postepeno prelazi iz tamnije u svjetliju. Najčešće je kosa pri korijenu i prema srednjim dužinama tamnija i postepeno ide u svjetliju nijansu, sve do vrhova. Ombre tehnika bojanja kose idealno je rješenje ako želite promijeniti svoj izgled, a da ne bojite kosu u posve drugu boju. Ombre obojena kosa izgleda, najjednostavnije rečeno, kao obojena kosa s izrastom. Često bojenje izrasta nije potrebno ako se prirodna boja kose uklapa u nijanse ombre obojene kose, tako da treba osvježiti samo boju blizu vrhova.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Bojanje kose nije glavna tema muških razgovora. Većina muškaraca radije o tome ne govori. Neki muškarci odluče starjeti dostojanstveno, dok drugi samo žele stvoriti taj dojam. Muškarci su sretni što im njihove supruge kupuju njegu za kožu i proizvode za brijanje. Boja za kosu, s druge strane, drukčija je i posve privatna stvar. Svaka treća boja za kosu prodaje se izravno muškarcu. Muškarci imaju nekoliko izbora za bojenje kose. Mogu skriti prve sijede vlasi, mogu osvježiti svoju prirodnu boju kose ili isprobati novu nijansu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Upravo ova zadnja skupina muškaraca ovog puta je u središtu zbivanja. Usprkos uvjerenju da je boja samo za žene, pogotovo ona modna, trend se ipak proširio. Velikim dijelom zaslužan je već spomenuti Jared Leto. Naime, kada se frontmen rock benda 30 second to Mars, glumac i umjetnik pojavio na dodjeli Grammy nagrada sa raspuštenom blago valovitom kosom, koja je bila sjajna, uredna i na vrhovima plava, muškarci su odmahivali glavom, a Jaredove kolegice bile su čak i pomalo ljubomorne. Jared ima osobnog stilista, Chasea Kusera, koji se brine za njegovu kosu.

Apsolutno rušenje predrasuda što se tiče bojanja kose kod muškaraca i frizura kulminiralo je na dodjeli Zlatnog Globusa. Jared je obojenu kosu zalizao u punđu na potiljku. Iako mnogi i dalje negoduju, činjenica je da je sve manje granica između muških i ženskih trendova, a ombre je svakako sve popularniji kod muškaraca. Ako se odlučite za ombre, pripazite da prijelaz između tamnije i svjetlije boje bude prirodan i ne previše u kontrastu te da kosa bude uredna.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0