Beauty

Olival predstavlja novu liniju proizvoda kreiranu za njegu kože tinejdžera i mladih

Tinejdžerske godine uzbudljivo su vrijeme razvoja, prihvaćanja promjena, ali i usvajanja novih vještina i navika. I kao što smo u najranijoj životnoj dobi usvojili i naučili osnove osobne higijene, u tinejdžerskim godinama preporučuje se početi s pravilnom i svakodnevnom njegom kože lica koja će biti temelj za zdravu kožu tijekom cijelog života.

S obzirom na to da hormonalne promjene, ali i čimbenici iz okoliša utječu na kožu tinejdžera, promišljen, jednostavan i dosljedan režim njege kože postaje neophodan za njegovanje i zaštitu mladolikog tena, a pri tome stručnjaci preporučuju dva ključna koraka: čišćenje kože nježnim sredstvom i hidrataciju. Prilikom odabira proizvoda naglasak se mora staviti na blage i lagane formulacije, ali i na to da tinejdžeri imaju različite tipove kože i probleme u usporedbi s odraslima pa im proizvodi formulirani za odraslu kožu neće odgovarati.

Vodeći se svim ovim činjenicama i spoznajama te nakon provedenih opsežnih istraživanja, nastao je Ruoteen - Olivalova linija proizvoda formulirana za njegu kože tinejdžera i mladih. Baš kao što sam zaigrani naziv kaže, Routeen simbolizira prvu rutinu njege i donosi jednostavne korake, učinkovite formulacije i ugodne teksture i mirise.

Routeen kolekcija spaja bogatstvo vrijednih biljnih ekstrakata i pouzdanost poznatih aktivnih sastojaka. Sastoji se od 4 proizvoda s kojima mladi mogu kreirati vlastitu, jednostavnu rutinu njege kože, a koja se prema preporukama stručnjaka bazira na dva najvažnija koraka – čišćenju kože i hidrataciji.

Routeen reFRESH Gel Face Cleanser – nježni je gel za čišćenje lica koji učinkovito uklanja šminku, proizvode za zaštitu od sunca, nakupljeni sebum i druge nečistoće. Sadrži ektoin zahvaljujući kojemu ne isušuje kožu i uravnotežuje vlažnost, pantenol za poticanje obnavljanja kože te ekstrakt rooibosa koji umiruje kožu. Lagano se pjeni i ugodnog je mirisa smokve i nara, a može se koristiti i ujutro i navečer.

 | Autor:

Routeen deLIGHT Gel Face Cream lagana je gel-krema nježnog mirisa smokve i nara s beta-glukanom i provitaminom B5 koji hidratiziraju i umiruju kožu te ekstraktom zelenog čaja koji ima antioksidativno djelovanje. Ova krema u tipu gela u potpunosti je formulirana bez ulja, za čistu hidrataciju, a može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa serumom ujutro ili uvečer.

 | Autor:

Routeen rePLUMP Silky Face Cream svilenkasta je krema s niacinamidom, vitaminom E, ekstraktom naranče koji osim što daje prekrasan i nježan miris, djeluje i revitalizirajuće te ekstraktom jabuke za hidrataciju kože. Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa serumom i ujutro i uvečer.

 | Autor:

U tinejdžerskoj dobi sasvim je normalno da je koža lica sklona čepljenju pora i pojavi akni, a upravo za tu problematiku formuliran je Routeen reSTART BHA Face Serum. Ovaj serum sadrži 2% salicilne kiseline, ekstrakt sladića koji umiruje kožu te MSM koji pomaže dodatno pročistiti pore i održati kožu zaglađenom i zdravog prirodnog sjaja. Namijenjen je korištenju u večernjoj rutini, nakon čišćenja kože i prije kreme. Može se primjenjivati ili nekoliko puta tjedno, ali i svakodnevno što ovisi o samoj koži.

 | Autor:

Svi proizvodi iz ove kolekcije su veganske formule i optimizirane pH vrijednosti, vrlo jednostavnih formulacija te prilagodljivi za kombiniranje.

Bez obzira na sve dobrobiti kozmetičkih proizvoda, u ovim mladim godinama od neprocjenjive je važnosti i uravnotežena prehrana, dovoljno sna, boravak na svježem zraku, fizička aktivnost te unos dovoljno tekućine kroz dan. Svi ovi čimbenici igraju značajnu ulogu u održavanju zdrave kože iznutra i nikako ih se ne smije zanemariti.

Balans zdravih životnih navika i pravilne i učinkovite njege kože pomno formuliranim proizvodima baš za ovu dobnu skupinu, recept su za zdravu kožu i u kasnijim godinama.

Proizvodi su dostupni u drogerijama i na web shopu www.olival.hr

 

 

Photo: None

Komentari 0