Beauty

"Old-school" trikovi za ljepotu kojih se vrijedi prisjetiti

Iskoristite ostatke voća kao masku za ruke ili nanesite puder na starinski način... Bake su znale što rade

Nekada dame na raspolaganju nisu imale većinu proizvoda koje mi danas doživljavamo zdravo za gotovo, no svejedno su bile i lijepe i njegovane, a neke njihove starinske crno-bijele fotografije izgledaju kao da su izrezane iz starih časopisa.
​Otkrivamo neke od brojnih tajni njihovog besprijekornog izgleda koji jednako dobro funkcioniraju danas, kao i prije pedesetak, pa i više godina.

1.Pripremanje vode 

Vodu za jutarnje umivanje su pripremale večer prije i to na vrlo jednostavan, ali efektan način. U zdjelicu, koju bi napunile vodom, dodale bi listove, latice ili plodove koji su im u tom trenutku bili na raspolaganju i pustili da sve odstoji tijekom noći, a zatim bi se ujutro time umivale. Potpuno prirodna i besplatna aromatična vodica može se spravljati od različitih sastojaka, a popis onih koje i sami možete koristiti je gotovo beskonačan: latice od ruža ili drugog cvijeća, kamilica, lavanda, šipak, kriške voća ili povrća...

via GIPHY

2. Čisti ručnici i posteljina

One su vrlo dobro znale da za ljepotu kože lica nisu presudne samo kremice, već i neke stvari na koje često zaboravljamo. Zbog toga su uvijek vodile brigu o tome da ručnike i jastučnice peru bez dodatka omekšivača za rublje jer on može iziritirati kožu, osobito ako vam je osjetljiva, a vrlo pomno su pazile i na to da ova dva proizvoda budu napravljena od potpuno prirodnih materijala. Također, na ovaj način su osiguravale i da im kosa bude lijepa i njegovana te da se što manje masti.

3. Puder "na starinski"

Kako to da je tekući puder tako dobro izgledao na njihovoj koži, a nisu imale profesionalne aplikatore za nanošenje? Stvar je vrlo jednostavna – kremu za lice su nanosile pomoću vate kako bi izbjegle direktan kontakt s teksturom, a zatim su tim istim komadićem vate, na kojem bi ostalo još malo proizvoda koji bi ga pretvorio u mekani jastučić, aplicirale i razmazivale tekući puder. Trik kojim praktički možete imitirati efekt spužvica za nanošenje make-upa.

 

via GIPHY

4. Ostaci ručka u službi ljepote

S obzirom na to da su puno vremena provodile u kuhinji i nisu imale vremena na bacanje za rituale uljepšavanja, bile su praktične i spajale ugodno s korisnim. Dok su spravljale jela od voća i povrća, ostacima namirnica, primjerice, korama od krastavaca, limuna, jabuka, rajčica i dinja, bi, prije nego što bi ih bacile, dobro namazale ruke, ali i lice ako bi im bilo čisto i bez šminke, te ih nakon toga isprale i na taj si način svakodnevno osiguravale pravi mali prirodni beauty tretman.

Photo: Cover Images

Komentari 0