Beauty

Odvažite se na retro frizuru

Posljednjih nekoliko godina, muške frizure imaju puno veću stilsku ulogu i posvećuje im se više pažnje. Vrlo su popularne frizure 30-ih i 40-ih i sve varijacije na temu tih frizura. Po osobnim željama, frizura može imati različitu formu, kod takvih frizura vrlo je važan način šišanja i ravne linije i rezovi.

Najpopularnija frizura je kratko sa strane i dosta duže na prednjem dijelu i na vrhu glave. Linije rezova su stroge, međutim frizura u konačnici ne mora izgledati strogo. Zahvaljujući dužem gorenjem dijelu moguće je raditi brojne promjene ovisno o prigodi i stylingu. Kod dužih varijanti te frizure moguće je izvesti  popularnu 'rockabilly' frizuru ili pak ležernu, razbarušenu varijantu.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Razdjeljak također omogućuje brojne transformacije ovisno o vlastitom stilu i obliku lica. Razdjeljkom ta frizura dobiva više lica, no, najpopularnije su opet stroža, zalizana, u stilu frizure 'Momaka s Madisona' ili pak razdjeljak koji pušta drugi dio kose da nesmetano i boemski pada na jednu stranu ili pak strši i uklapa se u razbarušeni i mladenački stil.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Dakle, što se tiče šišanja, ono je strogo, kraće sa strane te znatno dulje gore. Varijante su razne, no jedno je sigurno, moderne muške frizure sve više imaju retro 'prizvuk' i pridonose izražavanju vlastitog stila i osobnosti. Održavanje frizure je poprilično jednostavno, nakon dobrog šišanja, te frizure mogu biti malo i 'zapuštenije', a opet izgledati dobro, ovisno o načinu kako se složi i koji proizvodi za stiliziranje se koriste. Kod zaglađenih varijanti u rockabilly ili Donald Draper stilu važno je koristiti mali češalj sa sitnim zupcima i čvršći gel koji ne isušuje kosu već pomaže zaglađivanju daje blagi sjaj. Kod razbarušenih varijanti, najbolje je koristiti mat paste ili gel kreme laganih tekstura, koje učvršćuju ali ne lijepe kosu i pružaju mogućnost promjene frizure. U svemu tome, ostanite vjerni sebi i svome stilu, a osim toga, usudite se izaći iz okvira i ponekad probajte nešto drugačije!

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0