Beauty 10. lipnja 2014.

Održana Make up radionica sa Silvom Stojanović

Borna Filić/Pixsell.
1/33

U petak i subotu, 6. i 7. lipnja portal Budi.IN i make up škola Ministry of beauty predstavili su radionicu šminkanja u kojoj su sudjelovale poznate beauty blogerice i dame koje su odlučile naučiti kako nanijeti gradski look. Pod vodstvom Silve Stojanović, djevojke su naučile male trikove ljetnog make upa i usput se odlično zabavile.

Poznata vizažistica Silva Stojanović je u prostorijama škole Ministry of beauty u Varšavskoj 14 predstavila tri ljetna looka koji se vrlo lako mogu postići i kod kuće.

''U suradnji s portalom Budi.IN smo pomoću ovih radionica odlučili djevojkama pokazati nekoliko ljetnih lookova koje mogu nositi i za dnevne, ali i večernje kombinacije. Svaki look je vrlo jednostavan za napraviti, a postiže se odličan efekt'', pojasnila je Silva.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Na druženju s beauty blogericama u petak, Silva je pokazala kako postići 'Party at the beach' i 'Večernji look'. Ana Jerneić s bloga Maybe's new start, Ivana Šušnja s bloga Anaviglam, Nives Banjšak s bloga A little make up obsessed i Andrea Leko s Girlysh bloga tako su imale iz priliku iz prve ruke naučiti male trikove.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Jednostavni lookovi s upečatljivim naglascima oduševili su okupljene, a djevojke su istovremeno imale priliku postaviti sva pitanja vezana uz tehnike nanošenja make upa i samih proizvoda koji su najbolji za korištenje. S obzirom da su u pitanju bile ljetne kombinacije, boje su bile razigrane i vesele dok su sastojci bili prozračni i lagani za kožu.

''Radionica me oduševila zbog pristupačnosti Silve koja nam je na odličan način pokazala kako kreirati prave ljetne lookove. S obzirom da smo sve ljubiteljice kozmetike, imale smo i neka svoja pitanja na koja smo dobile profesionalne odgovore i mogu reći kako sam osobno zaista naučila puno novih stvari'', izjavila je Ana Jerneić.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Naglasak je bio stavljen na jarke boje, tirkiznu na očima i ciklama ružičastu na usnama za Party at the beach look. Posebna novost koja je bila predstavljena bio je tekući bronzer za kojeg je Silva objasnila kako može biti izvrsna podloga za ljetnu šminku, ali se treba paziti na količinu koja se nanosi.

''Meni se jako dopao ovaj look posebno jer inače volim koristiti intenzivne boje kada se šminkam. Posebno me iznenadio tekući bronzer s kojim sam se susrela prvi put i sigurno ću ga kupiti da se mogu i sama poigrati raznim kombinacijama'', kroz smijeh je kazala Andrea Leko.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Drugi look je bio večernji koji je stavio naglasak na oči. Zeleni tonovi kreirani su olovkom za oči i tamnijom nijansom sjenila kako bi se postigao pravi 3D efekt. Da dojam ne bi bio prenapadan, završni dio na usnama je bio u nježno narančastom tonu koji je zaokružio elegantan večernji look.

''Cijela radionica je bila jako interesantna i poučna, a cijelo druženje je bilo vrlo opušteno i ugodno. S obzirom da i sama namjeravam napraviti jedan poseban ljetni look, inspiracija koju nam je pokazala Silva mi je odlično došla'', rekla je Ivana Šušnja.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Djevojke su na radionici imale prilike i isprobati proizvode koji su idealni za postizanje predstavljenih lookova, a najviše su ih oduševile olovke u intenzivnim bojama i tuševi s metalik odsjajem. Također, osim predstavljenih komada, uz Silvine profesionalne savjete saznale su i koji su proizvodi najbolji za njihov tip i podton kože.

''Već dulje vrijeme namjeravam kupiti preko interneta jedan puder koji se ne može nabaviti u Hrvatskoj. S obzirom da je malo riskantno kupovati tako na 'blef', upitala sam Silvu koji je ton najbolji za moju kožu jer sam vidjela da koristi upravo ti liniju koju želim nabaviti. I tako smo zajedno isprobale nekoliko nijansi i došle do one koja za mene najbolja. Tako da sam osim novih lookova saznala i koji puder trebam uzeti', pojasnila je nasmijana blogerica Nives Banjšak.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Subota je bila rezervirana za 'Gradski dnevni look na kojem su sudjelovale Vlatka Vučić i Maja Bozović koje su na radionicu došle prijavom preko portala Budi.IN. Sofisticirani lagani ljetni svakodnevni look naglasak je imao na kreiranju savršene podloge za make up u gradskim ljetnim okolnostima. Također je korak po korak prikazan način nanošenja same podloge, korektora i bronzera kojim se dala svježina licu, ali i igranje sjenčanjem boja na očima.

''S obzirom da svako jutro započinjem relaksacijom prije posla uz kavu i čitanje portala Budi.IN, naišla sam na poziv za radionicu koja me oduševila. Radim ozbiljan posao i ne mogu si dopustiti dolazak bez make upa, a 'Gradski dnevni look' je točno ono što želim i sama nositi. Stoga sam se odmah prijavila i moram priznati da sam jako zadovoljna, posebice jer sam dodatno saznala kako na dobar način naglasiti najvažnije dijelove lica, a da ne izgledam prenašminkano'', kazala je svoje dojmove gospođa Vlatka Vučić.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Polaznice su imale prilike vidjeti nanošenje make upa korak po korak na modelu, da bi zatim slijedeći iste korake našminkale sebe. Odlična i opuštena atmosfera rezultirala je opuštenim učenjem i primjenjivanjem novousvojenog znanja na licu mjesta, a nije nedostajalo i pitanja vezana općenito uz načine šminkanja i korištenje različitih proizvoda s kojima se susrećemo svaki dan.

''Radim u kozmetičkoj industriji i naravno da se volim šminkati i stoga mi je ova radionica bila izvrsna prilika da naučim nešto novo od profesionalaca. Jako mi se sviđa što 'Gradski dnevni look' mogu koristiti zaista svaki dan, a za njega mi treba maksimalno 15ak minuta ujutro prije posla'', zaključila je Maja Bozović.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

Sve polaznice su za kraj dobile certifikat o završenoj radionici, a svoje novo znanje šminkanja će iskoristiti za predstojeće vruće ljeto koje nam polako stiže.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

U galeriji pogledajte više fotografija...

Komentari 0