Beauty
1/35

Održana make up radionica powered by Budi.IN & Callegari

U subotu 18. travnja u Zagrebu i Splitu održana je make up radionica organizirana od strane portala Budi.IN i škole Callegari.

Donosimo vam djelić atmosfere sa zagrebačke radionice na kojoj smo popričali s nekoliko polaznica i vizažisticom Kristinom Hošnjak, kao i djelić atmosfere s one splitske gdje su se polaznice imale priliku družiti s vizažisticom Miom Josipović Zekić.

 | Autor: Antonio Stipinović Antonio Stipinović

Sve su djevojke bile iznimno zadovoljne ovim iskustvom i informacijama koje su dobile. Za radionicu su saznale prvenstveno putem Facebooka i Instagrama, a nekima su prijateljice proslijedile link na članak na našem portalu u kojem je bilo riječ o radionici. Sve su došle prvenstveno iz vlastitog interesa i kako bi podignule razinu znanja o make upu, no neke u budućnosti planiraju upisati i školu Callegari. U potpunosti su sigurne da će im dobivene informacije koristiti, bilo da ste odluče baviti ovim poslom profesionalno ili samo iz vlastitog gušta.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Jako me zanima ovaj posao. Ne znam da li bih se time bavila do kraja života jer imam i druge ambicije, ali svakako bih se make upom voljela baviti profesionalnije“, rekla nam je Iva Posavac.

Verona Jantaš također nije sigurna hoće li se isključivo tim poslom baviti u budućnosti, ali kako sama kaže – nikad ne znaš gdje te život može odvesti. Ona, kao i Iva, trenutačno uglavnom šminka prijateljice, a na radionicu se prijavila jer je htjela saznati nešto više kao i doživjeti novo iskustvo.

Ovo je bilo odlično iskustvo, izrazito korisno i zanimljivo. Mislim da će mi puno koristiti i svakako ću nakon ovog obnoviti šminku i kistiće te se u slobodno vrijeme više pozabaviti šminkanjem“, otkrila nam je.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Dodala je kako je saznala mnoge trikove i što ne smije raditi. Osobno se prepoznala u dijelu u koje je bilo riječ o obrvama. Do sada je živjela u uvjerenju kako se ispod obrva stavlja bijelo sjenilo, no sada zna da ono više mat izgleda puno bolje. I Marti Jelančić se jako svidio dio s obrvama. Do radionice je bila uvjerena da se treba  sjenčati odmah ispod obrva, dok se zapravo treba sjenčati tek u prvom redu. Martu je oduševio i dio koji se tiče stavljanja tuša i korekcije nosa, no najviše ju je dojmila čitava make filozofija o kojoj su imale priliku čuti na radionici.

Jako mi se svidio trik kako stanjiti nos, ali zapravo me se najviše dojmila filozofija da je manje-više, odnosno, da ne treba stavljati puno šminke niti koristiti agresivne pokrete. Dovoljno je nanijeti malu količinu pudera kistom kao kolibrić i razmazati kružnim pokretima. Jako me se dojmilo i kada je voditeljica objašnjavala da postoji razlika između šminke i kako to da od dvije našminkane osobe - jedna izgleda bolje od druge. To je recimo baš ta razlika u nosu i trik koji se tiče obrva“, objasnila nam je Marta.

Irenu Letoju je također oduševio trik s obrvama i nosom. Ona u budućnosti planira upisati  školu Callegari.

Jako mi se svidjelo, naučila sam neke nove trikove i kako ispuniti obrve, korekciju nosa te povećati volumen usana, to mi je definitivno bio najbolji trik. Voditeljica programa je također odlična i mislim da stvarno dobro zna svoj posao. Večeras ću za izlazak odmah primijeniti naučeno“, rekla je Irena.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

I Iva je bila toliko oduševljena da je rekla kako će čim dođe doma isprobati naučene trikove. I nju su kao i ostale djevojke najviše fascinirali trikovi s nosom i tušem, ali i onaj s usnama.

Evo, baš mi prijateljica dolazi danas na šminkanje pa ću dobivene savjete primijeniti na njoj. Što se tiče samih trikova, jako se dojmio trik koji se tiče iscrtavanja usana. Osobno nisam imala problema s iscrtavanjem svojih usana, ali recimo nikad nisam znala kako iscrtati tanke usne. Također su me se jako dojmili trikovi koji se tiču nosa, tuša na očima te savjet da je bolje staviti manje bronzera. Jako zanimljiv mi je bio i dio koji se ticao nijansi pudera jer ima toliko savjeta kako pronaći najbolju definiciju pudera, a isto sam bila u zabludi da ispod očiju uvijek mora ići izrazito svijetlo, kao kod primjerice Kim Kardashian i Beyonce“, zaključila je Iva.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Profesionalnu stranu priče otkrila nam je vizažistica Kristina Hošnjak. Zanimalo nas je kako je osmišljen koncept radionice. Kristina nam je otkrila kako u principu nikad nema složen koncept radionica, obzirom da već sedam godina predaje i prvenstveno gleda kako grupa vrši interakciju s njom i kako hvata ono što priča, pa u skladu s tim  prilagođava program samoj grupi. Tako da na njenim predavanjima nikad nije isto.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Budući da radionica traje tri sata, upitali smo Kristinu na koji način drži koncentraciju slušatelja toliko dugo.

Uspijevam zadržati koncentraciju slušatelja na način da vrlo tešku materiju predajem na vrlo jednostavne i shvatljive načine. Gledam da ne dođe do zamora materijala. Ukoliko dođe do zamora materijala, onda se naravno prekine s predavanjem i prijeđe na neki praktičan dio čisto da završimo s tim intelektualnim dijelom rada i idemo više na ovaj vizualni dio. Uvijek se radi dinamika na satu, pa ako i  dođe do zamora koncentracije predavanje se prekine na 5 do 10 minuta ili se nešto drugo stavi pred učenike/slušatelje“, otkrila nam je.

Što se tiče sadržaja predavanja, Kristina nam je objasnila da su djevojke na radionici prošle sve najosnovnije trikove, od najslabijeg make upa prema onom jačem, što je naravno i logično čisto da vide kako se make up-ovi  mogu pretvarati iz jednog looka u neki drugi u samo pet poteza. To je u principu uvijek i način na koji se radionice rade jer se može nadopunjavati gradivo na gradivo.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Zamolili smo Kristinu da nam otkrije koji trikove su se među djevojkama pokazali kao najuspješniji.

Mislim da im je iznimno zanimljiva bila korekcija nosa, zato jer to jako malo vizažista u principu i pokazuje. Također, mislim da im je bilo zanimljivo na koji način korigirati, odnosno podignuti jagodice baš iz razloga što svi danas koriste bronzner,  ali nisam sigurna da su svjesni čemu taj proizvod zaista služi. Mislim da im je to bila jedna vrlo kvalitetna informacija - kako u principu s bronzerom mogu oblikovati svoje lice i promijeniti ga u totalu. Isto tako, ono što je popularno zadnjih 5 do 10 godina je tuš na očima. Većina  žena se s tušem iznimno muči jer ne znaju što točno trebaju učiniti. Često kažu: Na fotografiji izgleda ovako. Ja sam isto to napravila, ali na meni ne izgleda tako“, objasnila je Kristina i dodala kako upravo tu vizažistička magija dolazi do izražaja jer čovjek mora poznavati kosti lica i zaobljenost same lubanje kao i kostiju te treba znati što zaobljenost radi. U principu, tu se rađa problematika i onda kad se ljudima objasni da tuš nije ništa drugo nego trokut, a da je zavijutak tu zbog našeg oblika oka koje je kružno, dolazi do jedne simbioze shvaćanja i probavanja.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Zanimalo nas je koje su najčešće pogreške koju žene rade tijekom šminkanja. Kristina smatra kako glavna pogreška leži u tome što žene stavljaju previše šminke. Stoga je naše pitanje bilo kad žene znaju da stavljaju previše make upa.

Znamo onda kad nam muškarci kažu: A što si se ti tako našminkala? Ali u principu, što bi po meni trebalo biti pravilo kako se šminkati je da se ničeg ne sramimo i da ništa ne skrivamo, da je u sve jako prozirno i light i da se ispod šminke vidi koja je to osoba tamo ispod

Kristina nije pristalica jakog make upa i onog što vizažisti vole reći „žbukica“, čak ni za večernje izlaske. Dapače, to je postalo jako demode. Sada u principu postoje dvije subkulture u šminkanju, jedna je ona koja voli nude make up, sve je jako prozirno, čak je došlo do nivoa gdje se  puderi ne stavljaju na kožu, nego se samo korektorima prekrivaju sitne nepravilnosti i to je make up koji je kompletno nude i jako New York style. Došao je taj val i došao je drugi val koji po njenom mišljenju možda malo pretjeruje jer se ugleda na tzv. MTV stil pa su boje iznimno žestoke, jako su lollipop, ljetne, a takvi tonovi i boje automatski iziskuje deblji nanos pudera, jači highlighting, iznimno jaku strukturu. Ona bi to nazvala show šminkom, a primijetila je da na našim područjima žene vole show šminku, samo što takva šminka nikako ne može izgledati dobro ako nije profesionalno i tehnički izvedena do maksimuma.

 | Autor: Tomislav Miletić/Pixsell Tomislav Miletić/Pixsell

Za kraj smo je pitali koji su trenutačno trikovi u make up-u.

S obzirom da danas ima jako puno subkultura i različitih razmišljanja o svakojakim stavkama, to je postala jako velika kombinatorika.  Ali ono što je danas svakako IN je da osoba osmisli nekakav svoj look i da ga zna nositi te da se u tom looku osjeća udobno, jer sam vidjela tehnički jako recimo to tako - ne lijepih šminka, međutim osoba koja je nosila tu šminku je apsolutno upotpunila tehničke nedostatke i šminka je bila fantastična i koristila sam je možda za nekakav look u modnoj reviji ili za nekakvo fotkanje. Stvar više nije u tome da nužno mora biti tehnički čisto, nego tko nosi šminku“, zaključila je.

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: Antonio Stipinović

Komentari 0