Beauty 24. ožujka 2014.

Održan 11. Hairstyle News

Stefano Fiorentin.
1/57

U Rijeci, 22. i 23. ožujka održao se i Hairstyle News festival, a Rijeku su preplavili frizerski stručnjaci i predstavnici vodećih svjetskih frizerskih brendova. Hrvatski dom na Sušaku cijeli je vikend bio centar najboljih show revija frizera, vibrantnih boja za kosu, nevjerojatno inspirativnih ideja i najvećih umjetnika među frizerima.

Odlazak frizeru nikada nije bio samo potreba, već izvor velikog zadovoljstva ili nezadovoljstva. Svaka žena želi imati najbolju moguću frizuru, sjajnu kosu i boju koja oduzima dah. Kako bi, ovo proljeće, apsolutno svaka žena mamila uzdahe svojom kosom vodeći frizerski virtuozi predstavili su svoje ideje.

 | Autor: Stefano Fiorentin Stefano Fiorentin

Glamurozni show program Schwarzkopf Professional tima s rasplesanim modelima predstavio je Esential Looks Style-Tec kolekciju za nadolazeću sezonu koja kombinira moderno s opuštenim, i ističe formu i strukturu kose, te širok spektar boja.

"Do izražaja dolazi kreiranje individualnih stilova, pa se na ulicama može vidjeti različita dužina kose u kombinaciji s asimetrijom, kratkim šiškama i pastelnim nijansama. Posebna novost ove sezone su i metalik nijanse koje isporučuju moderan, profinjen i jedinstven izgled. Gledajući cjelokupnu sliku, ovu godinu možemo nazvati godinom kreativnosti i izražavanja osobnog stila kroz boju i styling kose", osvrnuo se na nadolazeće trendove Marko Zirdum, edukator Schwarzkopf Professional tima.

 | Autor: Stefano Fiorentin Stefano Fiorentin

Dark&romantic grunge kolekcija Kemon tima kreirana je za snažne, odvažne žene, jakog karaktera koje su spremne nositi jake boje. Kolekciju ocrtavaju oštri rezovi, jarke boje, veliki kontrasti boja za kosu i frizure koje su iznimno ravne ili iznimno kovrčave. Dark&romantic grunge kolekcija inspirirana je ulicama grada, prirodom i životom općenito, dok Green technology kolekciju oslikava jednostavnost, zdrava, sjajna kosa i boja koja se prelijeva. Primož Keršić i 4look Academy team – Karla Benić i Josip Erbežnik jednoglasno preporučuju Sticky Meches – papirnate folije koje kosi daju prirodan izgled pramenova i svježi sjaj, te izgled bajadere potpuno baca u zaborav.

 | Autor: Stefano Fiorentin Stefano Fiorentin

IDEA academy i Keune inspiraciju su pronašli u raskoši cvjetnih oblika i boja, te su ugodno iznenadili predstavljajući FLORES kolekciju, s naglaskom na važnosti odabira nijansi. Jednostavnost prikazane kolekcije i frizura rezultat su njihovih inovativnih i složenih tehnika šišanja, a posebna pozornost obraća se na igru svjetla i sjene monokromatskih boja.

 | Autor: Stefano Fiorentin Stefano Fiorentin

Femme Impulse kolekcija predstavljena od Subrina Professional tima nastoji zadovoljiti sve tipove frizura i osobnosti; za nježnije žene tu su frizure pune kovrča i valova, dok su za one smionije predstavljene frizure oštrih rezova. Boje ove kolekcije su intenzivne i pastelne, od pastelne breskve do pastelne jagode, stvorene za svaku ženu koja želi istaknuti svoju osobnost.

 | Autor: Stefano Fiorentin Stefano Fiorentin

ZGAT Academy predstavila je Realfake kolekciju – tradicionalnost i klasiku radikalno preoblikovane u naizgled kaotične oblike nazvane Iracionalna struktura. Spaja se stari svijet artefakata sa simbolima modernog, konzumerističkog, novog doba i kaotičnom stvarnošću u kojoj živimo. Nose se sve dužine i teksture, a naizgled prirodnim bojama dodaju se detalji, koji donose posebnu razigranost i živahnost oblicima i kosi. Kolekcija je inspirirana kineskim umjetnikom Aijem Weiweijem i serijom fotografija Sebastiana Bienika.

 | Autor: Stefano Fiorentin Stefano Fiorentin

Streetstyle kolekcija i Indola tim Mario Cerovec i Gašper Karničar predstavili su za ovu sezonu kombinaciju dugih i kratkih kombinacija i mekih prijelaza u šišanju. Kolekciju obilježavaju romantične kovrče i valove duge kose te zaglađene ili razbarušene kratke frizure. Kod boja se kombiniraju prirodni tonovi s modernim nijansama u tonovima jagode, modernim bakrenim tonovima s čokoladnim nijansama. Cijela kolekcija omogućuje veliki raspon šišanja, nosive frizure i više varijacija iste frizure.

 | Autor: Stefano Fiorentin Stefano Fiorentin

Posebnu pažnju budućim mladenkama, kumama i djeverušama posvetio je Revlon Professional tim s Katicom Topčić na čelu, kroz kolekciju znakovitog naziva Yes I do. Preporučuju pregršt romantike, nježnosti; punđe s dahom čipke u kosi, romantične pletenice s upletenim cvijećem ili trakicama; nježne uvojke i bujne valove – sve potrebno za stvaranje vlastite bajke na dan vjenčanja.

Svi stručni seminari oduševili su svojim inovacijama, prikazivanjem novih kolekcija u duhu svjetskih show revija s modelima, a posjetitelji – sve redom vrhunski frizeri iz svih zemalja regije, imali su priliku učiti od najboljih timova. Kako bi dodatno inspirirali frizere, Hairstyle News predstavio je i ikone frizerstva Aleksandra Demića i Ratka Šobote iz Beograda, Amira Bečirevića i Mile Višnjić iz Zagreba, Mehmeda Šabića iz Sarajeva, Mihaele Žavbi iz Domžale i Zorana Vukčevića iz Podgorice, koji su svojim umijećima oduševili sve prisutne.

Iako različitih kolekcija, svi timovi i frizeri su složni u jednom – ono što se uvijek nosi, i ono što nikad ne izlazi iz mode – uvijek je njegovana i zdrava kosa. Ovogodišnji je Hairstyle News festival bio platforma za učenje novih tehnika šišanja i bojenja kose, širenja inspiracije i novih ideja te kreiranje poznanstava među frizerskim umjetnicima iz cijele regije.

Više slika pogledajte u galeriji

Komentari 0