Beauty 14. veljače 2014.

Odaberite sjenilo prema svojoj boji očiju

Thinkstock.

Sjenila za oči dolaze u mnogim oblicima, kompaktna, u prahu, sticku, kremi i slično, ali vrlo je bitno odabrati nijanse koje će vam stajati. Jedan od trikova pri odabiru boja sjenila je kombiniranje s bojom očiju. Koje boje se najbolje slažu uz smeđe, plave i zelene oči savjetuje vizažistica Bianka Žugelj.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Žene često biraju boje sjenila po onima koji im se prvi dopadnu u trgovini ili razmišljaju o kombiniranju uz odjeću i stil koji nose. Ipak, u obzir treba uzeti i boju očiju i ujedno se ne brinuti oko toga da se ne nose nijanse koje su popu vaših očiju.

''Osobe s plavim očima slobodno mogu nositi tamno plava sjenila, a izbjegavati trebaju srednje tonove plave boje. Ukoliko niste sigurni koje boje vam odgovaraju ili ste jednostavno tip osobe koja igra na sigurno, sa smeđim, odnosno zemljanim tonovima nikada ne možete pogriješiti. Oni savršeno odgovaraju svim bojama očiju'', započinje Bianka Žugelj.

Smeđe oči

Smeđe oči najzahvalnije su za kombiniranje i njima odgovaraju sve boje sjenila. Od zlatnih i smeđih boja preko plave, zelene i ljubičaste. Najbitnije je odabrati pravu nijansu boje koje želite ovisno o nijansi kože.

 

''Ako želite otkačeni make up, slobodno si dajte oduška sa plavim ili zelenim sjenilom. Kombinirajte svjetlije i tamnije tonove jedne boje ili kombinirajte dvije različite boje kao što su bež i tamnija, intenzivna zelena. Ukoliko ste više klasičan tip, za večernji izlazak oči možete istaknuti zlatno smeđim tonovima ili crnim sjenilom za smokey eyes'', pojašnjava Bianka.

Plave oči

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Kao što je već rečeno, mit je da plave oči ne mogu nositi plava sjenila. Razlog zbog kojeg se takva kombinacija općenito ne preporučuje je iz razloga što je teško naći odgovarajuću nijansu plave boje i velike su šanse da ćete pogriješiti.

''Boje s kojima ne možete pogriješiti su, naravno, smeđa odnosno zemljani tonovi, siva i nježno roza. Ako zbilja želite naglasiti oči, crna olovka u unutrašnjem dijelu oka i crni eyeliner na kapcima jako će vam pomoći. Crna boja jako naglašava plave oči pa slobodno nanesite crno sjenilo na krajeve oka za večernji izlazak'', nastavlja Bianka.

Zelene oči

Poznato je kako je najbolja boja za istaknuti zelene oči ljubičasta. Nježne nijanse za dnevni make up look, a kombiniranje svijetle i tamne na pregibu oka odlična je večernja opcija.

''Također možete dodati crni eyeliner ili crnu olovku za oči. Ako ipak želite nešto prirodnije, zelene oči savršeno se slažu sa zemljanim, zlatnim i sivim tonovima'', zaključila je Bianka.

Bez obzira preferirate li više igranje s bojama ili klasične make up lookove, svakako pripazite na nijanse koje se poklapaju s vašom bojom očiju, ali prvenstveno i bojom tena. Za poslovne kombinacije igrajte na sigurno uz zemljane tonove i decentnu količinu maskare, dok se za večernje opuštene stylinge možete poigrati s bojama i dodatno naglasiti oči.

Više slika i cijene proizvoda pogledajte u galeriji...

Ostale video priloge i tekstove kako na najbolji način istaknuti oči, možete pogledati/pročitati ovdje.

Komentari 0