Beauty

Odaberite idealnu boju za svoju kosu

Boje za kosu predstavljaju mogućnost da se svaka žena mijenja ovisno o godinama, raspoloženju i trendovima. Ona može definirati naš izgled u potpunosti ili biti samo detalj koji naglašava našu ljepotu.

Zvuči isprazno, no, svatko je od nas prolazio kroz razna divljanja i eksperimentiranja s frizurama i bojama na kosi. Neki su o tome samo maštali, a oni hrabriji isprobali su baš sve što im je palo na pamet. Osobno mislim da tako treba i biti te ukoliko ste dovoljno odvažni i posao vam to dozvoljava, slobodno sa pedeset nosite izbrijanu glavu i zelenu ili ljubičastu kosu.

Ako su vas faze divljanja prošle i smatrate se ozbiljnom, zrelom ženom, vjerojatno je boja vaše kose "prirodna" i zanima vas što učiniti da takva i ostane. Na vama je da izaberete želite li se farbati sami ili ćete to prepustiti stručnim osobama u frizerskom salonu.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Ukoliko se bojate sami kod kuće i to bojom iz neke od drogerija, moja je preporuka da kod biranja boje uvijek izaberete 1-2 nijanse svjetliju boju od one koju želite postići. Boje iz drogerija sadrže manji postotak hidrogena i zbog toga ispadaju tamnije. Jednako tako, pri odabiru željene nijanse nemojte gledati slike na ambalaži, već pažnju posvetite brojevima na vrhu kutije koji predstavljaju određenu nijansu. Prvi broj uvijek označava dubinu tona, dok drugi (ukoliko ga ima) označava ima li ton u sebi dodani crveni ili žuti podton. Ukoliko vam nijansa koju ste koristili savršeno odgovara pokušajte ne mjenjati proizvođača, jer se nijanse različitih komercijalnih brendova često ne podudaraju.

Bojanje u salonu je nešto skuplje, ali boja će biti profesionalno odabrana prema vasem tenu, pigmentu u kosi, frizuri koju nosite i naravno vašim željama u vezi određenih nijansi. Bit će nanesena pažljivo i temeljito, te će se definitivno tijekom pranja manje ispirati od "neprofesionalnih" boja. Prednost bojanja u salonu predstavlja i mogućnost kombiniranja više nijansi, dodavanje pramenova ili sekcija u drugim bojama kako bi se naglasio određeni rez ili pramen. Jednako tako u salonima ćete imati na izbor i lude boje koje nikada ne izlaze iz mode, bilo da je cijela kosa obojana njima ili tek pojedini dio.

 | Autor: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL; Doug Peters/Press Association/PIXSELL Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL; Doug Peters/Press Association/PIXSELL

Idealna predstavnica koja ih obožava je Kelly Osbourne. Njen se stil proteže od vintage kovrči i retro frizura, sve do stila otkačene bake i najbolje od svega odlično to nosi. Jedna od vječitih plavuši, čija se nijansa često proglašava kao jedna od najnosivijih, prekrasna je Rosie Hungtinton-Whiteley. Njena plava nijansa spada u nježne pomalo medasto plave tonove, sa nešto svjetlijim pramenovima, koji odlično stoje djevojkama i ženama nježne svijetle puti.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Bakrena je boja sezone i spada u boje koja predstavljaju eleganciju, profinjenost i glamour, to je nijansa koja jednako dobro izgleda na kratkim modernim frizurama, klasičnom bobu ili dugoj kosi. Jessica Chastain savršeno nosi nježnu bakrenu nijansu i prava je predstavnica Hollywoodskog glamura. Ova nijansa nije baš za svakoga pa je ne preporučamo osobama tamnije puti, jer može izgledati pomalo jeftino. Čokoladno smeđe nijanse uvijek su i na gotovo svakome nosive, bilo da u sebi imaju crvenkasti, zlatni ili neutralno hladni odsjaj. Najpoznatija nositeljica ove je sezone definitivno Kristen Stewart koja se cijelo vrijeme poigrava sa toplijim tonovima smeđe i svojom neobaveznom "sam svoj majstor" frizurom.

Koju god boju odabrali i gdje god se odlučili bojati, pokušajte biti svoji i nositi to sa stilom.

Photo: Thinkstock

Komentari 0