Beauty

Od parfema do pilinga: Beauty proizvodi koje možete napraviti same

Za dobrim beauty proizvodom ne morate ići daleko, ponekad je dovoljno posegnuti za namirnicama iz vlastitog hladnjaka. Evo naših homemade beauty prijedloga...

Anticelulitni piling

Pomiješajte 50 g taloga kave, 50 g šećera, 100 ml (jojobinog, bademovog ili maslinovog) ulja i pastu nanesite na mokru kožu laganim, kružnim pokretima. Masirajte noge počevši od stopala i krenite prema bedrima. Pripremljena pasta bit će dovoljna za piling cijelog tijela, zato priuštite svojim petama, laktovima i koljenima dobro “trljanje”!

Maska za kosu

Dvije žlice maslinovog ulja i žumanjak pomiješajte vilicom, tako da smjesa bude ujednačena. Smjesu možete zagrijati (ali jako kratko). Radi boljeg nanošenja, uvijek je dobro kosu podijeliti u dijelove pomoću ukosnice (barem na dva dijela – gornji i donji). Prilikom nanošenja, usredotočite se na vrhove i oštećene dijelove. Držite najmanje 30 minuta, a optimalno oko dva sata. Možete koristiti plastičnu kapicu i zagrijavanje sušilom za dodatni efekt.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Maska za lice od kurkume i papaje

Žlicu praha od kurkume dodajte zgnječenoj (oguljenoj) papaji i izmiksajte. Nanesite na lice i ostavite da odstoji 15 minuta. Zatim odstranite mlakom vodom. Papaja je bogata enzimima, a u kombinaciji s kurkumom, učinit će vašu kožu blistavom i iznimno mekanom.

Parfem od vanilije

Iscijedite jedan limun i u sok dodajte nekoliko kapi ekstrakta vanilije te dobro promiješajte. O tome koliko ćete vanilije dodati ovisi i hoće li vaš novi parfem biti jači ili slabiji. U mješavinu dodajte šalicu vode i kuhajte u plitkoj posudi. Kada zakuha, kuhajte još dvije minute. Mješavinu stavite u hladnjak na pet minuta kako bi se naglo ohladilo i potom ponovno zakuhajte te kuhajte još dvije minute. Mješavinu izlijte u posudu u kojoj će stajati parfem, te je stavite u hladnjak neka odstoji barem sat vremena.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Sapun od lavande

Nad parom lagano zagrijavajte 200 g običnog sapuna, koji ste prethodno usitnili da bi se bolje rastopio. Dodajte mu pripremljeni čaj od lavande (2 dl). Miješajte drvenom kuhačom dok se sapun potpuno ne otopi. U otopljeni sapun stavite lavandine cvjetiće (8 žlica), lagano grijući pola sata. Kad je smjesa gotova, procijedite je kroz gazu. Na kraju umiješajte čajnu žličicu eteričnog ulja lavande. Sve dobro još jedanput promiješajte. Sapun ulijte u već pripremljene i lagano nauljene kalupe i ostavite nekoliko dana da se osuši i očvrsne.

Hidratantne maske za lice

Pomiješajte dvije žlice meda i 2 dl mlake vode te im dodajte žličicu chia sjemenki, neprestano miješajući. Ostavite smjesu neka odstoji pet minuta kako bi sjemenke nabubrile. Nakon pet minuta, još jednom dobro promiješajte sve sastojke. Dio smjese, otprilike za 1 čajnu žličicu, nanesite na dlanove i nježno umasirajte na očišćeno lice. Masku ostavite na licu oko pet minuta i potom je isperite mlakom vodom.

Anti-age krema

Meso avokada usitnite mikserom, dodajte pet žlica punomasnog jogurta, pa izmiksajte i potom dodajte pet kapi limunova soka. Kremu prije spavanja nanesite na očišćenu kožu lica i nježno je utrljajte.

Photo: Getty Images

Komentari 0