Beauty

Od ovoga će ti kosa brže rasti

Ošišala si se i ne sviđa ti se frizura? Nema veze, izrasti će - tako barem uvijek kažu, a ne računaju na ono grozno vrijeme čekanja dok ona zaista i ne naraste. Ali eto, mi znamo kako možeš to čekanje skratiti...

Nekim djevojkama kosa raste ekspresno brzo, dok drugima jedna frizura stoji mjesecima prije nego li se imalo promijeni dužina; Ako spadaš u ove druge sigurno si u trajnoj potrazi za ubrzanjem rasta kose. Vjerovala ili ne, moguće je prirodnim putem ubrzati rast kose, ali imamo i neke konkretnije prijedloge. Saznaj sve u nastavku!

1) Dobra razina željeza - Manjak željeza dovodi do sporijeg rasta kose, pa pazi da ga cijelo vrijeme unosiš dovoljno putem prehrane (iako možeš uzimati i tablete željeza!). Jedi više piletine, puretine, orašastih plodova, sjemenki, lisnatog povrća...

2) Šamponi za ubrzani rast kose - Tržište nudi i atraktivne formule za brži rast kose, koje dolaze čak i u organskim verzijama. Ovi šamponi pokazat će napredak tek nakon nekoliko mjeseci, ali će pritom i njegovati i dobro hraniti tvoju kosu, pa ih se svakako isplati probati. Predlažemo Dr. Organic šampon za kosu od konoplje.

3) Dobro spavaj - Kao i na puno drugih stvari, dobar san utječe na naš cijeli izgled. Jeste li znali da se hormon mladosti i ljepote stvara od 11-3 ujutro? U tom periodu biste trebali spavati da svako jutro izgledate sve bolje!

4) Uzimaj tablete za rast kose - Osim tableta za jačanje kose, sada postoje i tablete za snagu, sjaj i rast. Primjerice, najpoznatije na Internetu su tablete za žvakanje Sugarbearhair koje su pritom i ukusne!

5) Izbjegavaj stres - Prevelika doza stresa može sasvim izmijeniti tvoje hormone i promijeniti tvoju kosu do razina kad je nećeš više prepoznati. Čak i mala doza sna može utjecati na ispadanje kose... Zato se trudi izbjegavati stres i pokušaj dnevno 20 minuta meditirali ili uzeti barem sat vremena u danu bez mobitela i laptopa kada ćeš se relaksirati.

6) Koristi dobre proizvode - Nabavi šampon i regenerator koji dobro njeguje tvoj tip kose, šišaj redovno vrhove i izbjegavaj četke kojima primjećuješ da jako čupaš kosu; Znamo da su to sitnice, ali su sitnice koje čine razliku.

Photo: promo

Komentari 0