Beauty
Obrve čupa koncem, a tome su je podučile Indijke Obrve čupa koncem, a tome su je podučile Indijke Obrve čupa koncem, a tome su je podučile Indijke Obrve čupa koncem, a tome su je podučile Indijke Obrve čupa koncem, a tome su je podučile Indijke

Obrve čupa koncem, a tome su je podučile Indijke

Čupanje koncem Manuela Picard prvi put je vidjela u Londonu, a sada se vratila u Hrvatsku i otvorila salon za uređivanje obrva

Sretna sam kad ženu učinim ljepšom i mlađom. I one su pri izlasku iz Threading Brow Bara zadovoljne jer promjena je očita, a pritom nisu puno potrošile. Najlakše nam je uređivati mlade djevojke koje vole jaču šminku jer njihove obrve imaju puno dlačica, pa se ima od čega modelirati. Najveći izazov su žene od čijih se tankih ili rijetkih obrva treba napraviti malo čudo, kaže Manuela Picard, koja je nedavno u Zagrebu otvorila prvi Threading Brow Bar. Već ima kozmetički salon u kojemu radi sve tretmane, ali za njih je potrebno naručiti se. Ponekad se zbog gužve u salonu, posla ili privatnih obveza žene ne mogu naručivati po mjesec ili dva unaprijed. Zato je odlučila otvoriti Brow Bar, koji je zamišljen kao “walk in”.

 | Autor: arhiva arhiva

Uređivanje obrva koncem dostupno je svakome dok šeta Gajevom (salon je na broju 8), izađe na špicu popiti kavu... Svrate u njezin salon i obrve su gotove za samo desetak minuta. Gužva je velika pa nerijetko Manuela i njezine četiri djelatnice zamole klijente da dođu za 15-ak minuta, pola sata. Nikome nije teško napraviti mali krug po centru Zagreba pa sve funkcionira. Često im dolaze mame s kćerima tinejdžerkama na prvo čupanje obrva.

 | Autor: arhiva arhiva
- Bilo je djevojčica od 12, 13 godina koje, npr., zadirkuju u školi zbog spojenih obrva. Razdvojimo ih koncem i budu presretne. Dolaze nam i muškarci, mlađi, svjesni svoje potrebe za ‘groomingom’, ali i oni iznad 50 godina. Nisu najveći klijenti, ali dođu da im se minimalno počiste obrve. I odmah izgledaju mlađe - kaže Manuela. Tvrdi da je to najjeftiniji i najučinkovitiji “face lifting”. Presretna je kad uredi ženu u godinama ili onu s hormonalnim problemima. Neke imaju jako veliki problem suvišnih dlačica pa kad joj koncem počupa dlake s lica, ono izgleda svježije, mlađe.

 | Autor: arhiva arhiva

U Hrvatsku se vratila prije pet godina nakon što je deset provela u Londonu. Tamo je otišla na usavršavanje za vizažisticu, uvjerena da će se vratiti za šest mjeseci. U Londonu su je zadržali posao, ljubav, druženja. Tamo je upoznala supruga Francuza, od kojeg se razvela nakon šest godina braka. Još godinu nakon razvoda živjela je u Londonu, a onda se vratila kući.

- Svi pamte London po izlascima. Rado se sjetim poslovnosti, njihova ‘sve može, i to već sutra’. Nema ‘ne mogu’ ili ‘ne znam hoću li stići’. Jako su poslovni i njihova politika je ‘ako želite raditi, možete dobro napredovati, ako ne, nema problema, drugih 20 već čeka na tu priliku’. Puno sam naučila o poslu, vođenju posla, tehnikama, menađeriranju s ljudima, customer servisu... - prisjeća se. Tijekom deset godina u Velikoj Britaniji nikad joj, dodaje, nije bilo dosadno. London joj je bio zanimljiv, čak i kad bi sama sjedila i ispijala kavu. Gledala bi ljude, njihovu odjeću, frizure... i tako se zabavljala. Oduševili su je arhitektura grada, muzeji, kazališta, dostupnost svega. Ljudi su, kaže, srdačni, otvoreni.

- Razmišljaju na način: ‘Možemo popiti piće iako se ne znamo. Zašto ne? I ne moramo se nikad poslije vidjeti’ - priča. Prisjeća se i uzleta posla s obrvama. U Londonu je “boom” počeo prije 13 godina. Popularizirala ga je Victoria Beckham i za njom je sve krenulo. Threading, odnosno čupanje obrva koncem, postoji već 2000 godina. Indijke to u Londonu, kaže, rade već stotinama godina. Kad je “boom” krenuo, Manuela je radila kao šminkerica za Clinique.

 | Autor: arhiva arhiva

- Vidjela sam u jednom salonu kako Indijke to rade. Efekt koji se dobije takvim čupanjem je fascinantan. Veliki red je bio ispred salona i jako me je zaintrigiralo, željela sam naučiti čupati obrve koncem. Zamolila sam Indijke i pristale su naučiti me. Trebalo mi je vremena da uhvatim grif, a dalje je išlo samo od sebe - kaže Manuela. Već onda je, dodaje, imala viziju da će se time baviti jedanput kad se vrati u Hrvatsku. Naučila je tehniku, uz svoj posao počela raditi i obrve pa, kad god bi došla kući, mama, rođaci, susjede, prijateljice tražili bi je da im uredi obrve.

- Šalila sam se da kod kuće ne dolazim zbog druženja nego da im svima uredim obrve. Nakon razvoda vratila sam se kući i otvorila salon koji osim uređenja obrva nudi i druge kozmetičke usluge. Razvijala sam posao zadnjih pet godina, a sad je došla potreba za ovim brzopoteznim Brow Barom - kaže.

 | Autor: arhiva arhiva

U cijeloj priči o uspjehu veliku ulogu ima i njezin drugi suprug, kojeg je uvela u svijet kozmetike i, naravno, obrva. Pomogao joj je da povratak u Hrvatsku ne bude tako velik šok kakav je mislila da će biti. Otvorenjem salona nije imala vremena razmišljati o Engleskoj, osjećati nostalgiju za Londonom. Njezin život sad je u Zagrebu, a u London ide jako često na seminare, sajmove koje posjećuje. Često mu se vraća, ali ipak joj nedostaje. Tijekom deset tamošnjih godina kroz njezine je ruke prošlo mnogo svjetskih zvijezda. Nikad ni s jednom nije imala neugodno iskustvo, sve su, ističe, vrlo ugodne i jednostavne. U njezinu su umijeću uživale glumica Sienna Miller, jedna od najpoznatijih voditeljica na britanskoj televiziji Christine Bleakley, Andrea Corr iz The Corrsa, nekadašnja manekenka, danas glumica Lilly Collins... Nijedna od njih nije imala posebnih zahtjeva. Sve su joj se, priča Manuela, pustile u ruke.

- Tamo su, uostalom, svi u ‘relax modu’, što god napraviš, dobro je. Nisu zahtjevne, ne rade frku ni oko čega - kaže. Hrvatice su dobre klijentice, ali zahtjevnije od Britanki. Ovdje znaju što hoće pa to jasno i kažu. Traže ih, jasno i direktno, željeni oblik obrva. Nekad su joj najvjernije hrvatske klijentice bile šogorica, mama, nećakinja i prijateljice. Danas hrvatske zvijezde ne izlaze iz tek otvorenoga Threading Brow Bara. 

Photo: arhiva

Komentari 0