Beauty

Obojite kosu u kućnoj radinosti poput profesionalca

Sami se ipak nemojte odvažitit na drastične promjene, poput prelaska iz crne u plavu ili bojenja pramenova...

Ako vam je dosadilo da svaki mjesec dajete velike svote novaca frizeru za bojenje kose, ili jednostavno više niste u mogućnosti izdvajati određeni iznos za tako nešto, možda je vrijeme da usavršite bojenje kose kod kuće i sami obojite svoju kosu. Uz ovih nekoliko savjeta, uspjeh je zajamčen!

Pronađite pravu nijansu
Iako ovo nije jednostavno, nalaženje odgovarajuće nijanse nije nemoguće. Preporučuje se odabir boje približne prirodnim nijansama vaše kose, ali se radije usredotočite na svjetlije tonove nego na tamnije.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Važna je preciznost
Ako bojite kosu kod kuće, trebate što vjernije “oponašati” bojenje u frizerskom salonu. Dakle, koristite plastične ukosnice za pričvršćivanje kose, plastičnu zdjelicu za miješanje boje i specijaliziranu četkicu za nanošenje boje. Kosu podijelite na četiri dijela i koristite ogledalo da biste dobro obojili korijen kose odostraga.

Ispiranje
Nakon što vam boja odstoji na kosi onoliko koliko je propisano u uputama, kosu najprije isperite vodom. Ona će u dodiru s bojom stvoriti sapunicu, a ovaj postupak trebate ponoviti dva puta.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Šampon i balzam
Iako čak i frizeri u pojedinim salonima kosu ispiru samo pomoću vode, kod kuće je obavezno šamponirajte i nanesite balzam koji ste dobili zajedno s bojom. Samo tako će vaša kosa izgledati svježe i njegovano.

Photo: Danijela Berković/PIXSELL

Komentari 0