Beauty

Novi trendovi u vjenčanjima za 2025-tu

Završetkom Covid pandemije tržište vjenčanja izrodilo je neke novitete i promjene koje do tada prije nisu postojale. Ovdje donosimo pregled tredni vjenčanica, virtualnih pozivnica, fotografa vjenčanja i formata snimanja za društvene mreže.

Vjenčanice

Nadolazeću sezonu, obilježilo je popularni njujorški modni događaj Met Gala. Vau efekt i crveni tepih bila je inspiracija za vjenčanice koje nadolaze. Jer logično, na dan vjenčanja i sama želiš maksimalno zabljesnuti. Tu se ubrajaju stilovi poput vjenčanica s korzetom spuštenog struka, Basque vjenčanice, to jest baskijske vjenčanice su one čija forma ističe prirodne linije vašeg struka, prateći zatim obline, na kraju dajući različitim tipovima tijela elegantnu siluetu. Baskijski stil isticanja struka općenito je popularan kroj za vjenčanice, donje rublje i modne haljine. Samo prošle godine, na primjer, vidjeli smo figure poput Emily Ratajkowski i Dua Lipe koje su prigrlile bezvremensku privlačnost siluete spuštenog struka i visokih suknji. Trendovi 2025. također su vjenčanice koje će krasiti detalji poput raznolikih i razigranih tekstura, predimenzioniranih puf ili upečatljivih stateman rukava.

 | Autor:

Organizacija i lokacije vjenčanja

Kada pričamo o lokacijama održavanja vjenčanja, globalni trendovi uključuju više ekološki osviještenih vjenčanja, intimnije ceremonije, nekonvencionalne lokacije za vjenčanja poput planina ili šuma. A očekuje se da će se sve više parova odlučiti za tematska vjenčanja koja odražavaju njihovu osobnost i interese. Iako ništa ne može zamijeniti tradiciju i stare običaje, mnogo je praktičnije i povoljnije imati sve na jednom mjestu. Tako i naše sale prate trend i sve više nude imanja na otvorenom, odnosno cijelo vjenčanje na jednom mjestu. Korona je učinila svoje i pogurala je ovaj trend, dok su kretanja bila ograničena.

 | Autor:

Video formati snimanja vjenčanja

Odavno više nije aktualna kategorija kamena s ramena, odnosno kamera na ramenu i video koji ćete gledati 5 sati. Trajno rastući i nezaobilazan trend su društvene mreže, pa foto i video produkcija prate to. Studiji i fotografi vjenčanja poput primjerice Weddinghouse-a sve više uvrštavaju neke nove formate i zakonitosti poput snimanje Reelova, okomitih i horizontalnih videa, pri čemu se i dalje vidi razlika profesionalne produkcije i onoga što gosti snimaju mobitelom. Za one koji se ne vole prepustiti slučaju, htjeli bi profesionalnu pomoć, postoje Wedding Content kreatori.

 | Autor:

Fotografi vjenčanja

Uz ogroman broj ponuđača, tržište fotografiranja vjenčanja je ogromno. Kako u svijetu tako i kod nas. To znači da ovisno o osobnim prioritetima možete pronaći različite cjenovne rangove, odnosno pakete i ponude snimanja i fotografiranja vjenčanja. Nađe se tu baš svega. Ističu se najviše autentični fotografi koji imaju puno utakmica u nogama, jer ne želiš predat loptu na prvenstvu za ispucavanje penala tek tako nekom usput. Vjenčanje je neponovljiva petlja emocija i događaja samo na taj dan. U prednosti su fotografi koji imaju definirane ponude i teže nekom opće prihvatljivom stilu koji se preslikava na najveći dio tržišta. Znatno skuplji fotografi s filmskim izgledom videa više nisu rijetkost kod nas, ali su fokusirani više na strance koji dolaze u Hrvatsku kao destinaciju za vjenčanja.

 | Autor:

Još poneki trend

Čitanje zavjeta nije novi trend ali nikada neće izaći iz mode i sve je više prisutan i kod nas. Tako neki mladenci uspiju dogovoriti čitanje zavjeta i tijekom ili na kraju obreda u crkvi. Sve modernije su i nešto kraće verzije samih obreda. Možda je do Covid pandemije, možda do ekološke osviještenosti, a možda samo digitalna praktičnost ovog doba - trend su postale i virtualne pozivnice na vjenčanje. Ako se mogu trčati virtualne utrke, pa tko vam brani da šaljete virtualne pozivnice?

Photo: None