Beauty

Novi puder u kamenu ili sjenilo vam je palo na pod i razbilo se?

Koliko vam se puta dogodilo da ste slučajno ispustili novo sjenilo koje se raspuklo u tisuće čestica

Nemojte očajavati, nema potrebe da ga bacate i kupujete novo, jer nastalu štetu jednostavno možete popraviti. Bez obzira koliko ste novca potrošili na sjenila i koliko ona kvalitetna bila, uvijek postoji mogućnost da ćete ih jednog dana izvaditi iz svoje kozmetičke torbice i shvatiti da su se nekako uspjela rasprsnuti.

Takva sjenila možete nastaviti koristiti u takvom obliku, ali pri svakom novom otvaranju morate paziti da prah i komadići nekadašnjeg sjenila ostanu u svom minijaturnom pakiranju. Ali ne samo da to troši živce, već riskirate uništeno sjenilo pomiješati s ostalim bojama u paleti, pa imate još veći problem od onog prvog.

 | Autor: Getty Images Getty Images Ovu "nesreću" možete vrlo jednostavno spriječiti tako ćete popraviti prvotno nastalu štetu i ponovno fiksirati raspadnuto sjenilo. Postoji nekoliko varijacija pomoću kojih možete dobiti željeni rezultat, neke su metode kompliciranije od drugih, ali uz dodavanje nekoliko kapi medicinskog alkohola u raspadnuto sjenilo, te ga uz pomoć gaze potom pritisnuti s novčićem, žlicom ili nekim drugim odgovarajućim predmetom, vrlo ga lako možete obnoviti i učiniti gotovo kao novim.

Ovaj proces traje tek nekoliko minuta, a sve što učiniti jest raspadnuto sjenilo do kraja uništiti tako što ćete dobiti prah, na sve nakapate medicinski alkohol, a novčić koji veličinom odgovara posudici u kojem se sjena nalazi umotati u gazu i pritisnuti alkoholom namočenu sjenu nekih tridesetak sekundi. Pritisak mora biti dovoljno jak kako bi se sjenilo ponovno fiksiralo, a ako ste nakapali previše alkohola, pričekajte nekoliko minuta da malo ispari te potom novčićem zamotanim u gazu pritisnite smjesu. Istom metodom možete popraviti puder u kamenu ili rumenilo,

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0