Beauty
1/9

Nova Pro Fiber era njege kose

L’Oréal Professionnel jućer je u CineStaru održao premijeru PRO FIBER, prvog dugotrajnog tretmana za njegu oštećene kose koji počinje u salonu i nastavlja se kod kuće. PRO FIBER je plod jedinstvenog razumijevanja oštećene kose, iznimnih formula razvijenih u 15 godina istraživanja od strane L'Oréalovih laboratorija i ekspertize L'Oréal Profesionnel frizera. Sastoji se od molekularnog kompleksa APTYL100, tehnologije koja ima sposobnost dugotrajnog zaključavanja unutar vlakna kose, dok se prije većina korisnih sastojaka uklanjala prvim šamponiranjem.

PRO FIBER dostupan je isključivo u L’Oréal Professionnel ovlaštenim salonima u kojima educirani stručnjak za profesionalnu njegu kose nakon dijagnoze kose odabere odgovarajući protokol i pruži personaliziranu preporuku za upotrebu proizvoda kod kuće.

 | Autor:

Rezultati nakon protokola odmah su vidljivi: vrhovi kose djeluju kao da je kosa tek ošišana. PRO FIBER rutina za kućnu njegu produžuje učinke salonskog protokola. Tijekom svakog šamponiranja, njega se ponovno aktivira te daje jedinstvene kozmetičke rezultate.

 | Autor:

Prema riječima mr.sc. Tine Roso, direktorice Divizije profesionalnih proizvoda L'Oreal Adria, „PRO FIBER je najnovija od iznimnih inovacija L'Oreal Professionnel-a u više od 100 godina povijesti. Nakon 15 godina istraživanja i 15 patenata, 5 godina nakon naše zadnje velike revolucije u području boja za kosu INOA, sada donosimo revoluciju u području njege kose. Od izuma prve boje za kosu 1907. do stvaranja Elnett 1960.,  nedavno stvaranje ODS tehnologije u INOA, te Steampod, L’Oréal Professionnel razumije želje frizera i potrošača. Ove godine predstavljamo  iznimnu inovaciju – PRO FIBER - koja će kao što je ODS prije 5 godina i mnoge inovacije iz L'Oréala prije toga promjeniti navike žena u njezi kose i podići nivo frizerske usluge na našim tržištima.“

 | Autor:

Najnoviju inovaciju iz L'Oréal Professionnel-a je na lansiranju predstavila i direktorica znanstvene komunikacije L'Oreala Adria Karmen Pečnik koja je objasnila tehnologiju APTYL100 s kojom su znanstvenici L'Oréala uspjeli postići iznimnost PRO FIBER njege: „L’Oréal  živi i diše inovaciju. Ono što nam omogućava da jamčimo izvedbu svojih salona i zadržimo profesionalnu superiornost. Danas predstavljena inovacija je čitav koncept protokola, a srž inovacije je u APTYL100 molekularnom kompleksu. APTYL100 je tehnologija koja ima sposobnost dugotrajnog zaključavanja molekula unutar vlakna kose, dok se prije većina korisnih sastojaka eliminirala prvim šamponiranjem. Aktivira se svakim šamponiranjem, čak do 4 šamponiranja, iznova i iznova.“

 | Autor:

PRO FIBER inovaciju koja počinje u salonu i nastavlja se kod kuće je detaljnije predstavila Nikolina Bilać, edukatorica L'Oreal Professionnel koja je prezentirala 3 linije PRO FIBER za 3 različita stupnja oštećenosti kose. Salonski protokol zajedno uz stručnu dijagnozu, i kućnu rutinu s kojim se produžuje učinak salonskog protokola. „Bitan  ključ za rješavanje tri stupnja oštećenja kose je da se ne čeka do zadnjeg koraka kako bi se predložilo rješenje za njegu kose. ProFiber je pravi odgovor, a sve počinje u salonu sa stručnom dijagnozom educiranih frizera, personaliziranim protokolom te preporukom proizvoda za nastavak i produljenje djelotvornosti tretmana kod kuće.“

Znanost iza PRO FIBER: APTYL100

Nakon 15 godina intenzivnog istraživanja oštećene kose, L'Oréal laboratoriji razvili su sofisticiranu patentiranu tehnologiju: molekularni kompleks APTYL100, tehnologiju koja ima sposobnost dugotrajnog zaključavanja unutar vlakna kose, dok se prije većina korisnih sastojaka uklonila prvim šamponiranjem.  APTYL100 aktivira se svakim šamponiranjem, čak do 4 šamponiranja, iznova i iznova. Rezultat traje i do 6 tjedana zahvaljujući 6 monodoza „RE-CHARGE“.

APTYL100 sastoji se od jedinstvene kombinacije dva aktivna sastojka: aminosilana i kationskog polimera koji su poznati po svojoj sposobnosti jačanja korteksa i strukture kose prodirući u unutrašnjost kose kroz nanometričke pukotine u vlaknu. Molekula sadrži mineralni dio koji stvara mrežu unutar vlakna dok je drugi dio organski te pomaže molekuli da se usidri čvrsto u vlakno kose. Djelovanje molekule dugotrajnije je i učinkovitije na oštećenoj kosi.

 | Autor:

Iznimni APTYL100 molekularni kompleks nalazi se u maski za dugotrajnu njegu dizajniranom za profesionalnu salonsku uslugu i RE-CHARGE monodozi koja se koristi kod kuće prilikom svakog 4 šamponiranja.

 | Autor:

Oštećena kosa – 3 stupnja, 3 PRO FIBER linije: RECTIFY, RESTORE, RECONSTRUCT

Obnavljanje oštećene kose jedno je od najvećih izazova njege kose kod žena: 58% žena tvrdi da ima problema s oštećenom kosom. L'Oréal Professionnel naglašava tri stupnja oštećene kose: stupanj 1: oštećena je samo kutikula; stupanj 2: oštećeni su i kutikula i korteks; stupanj 3: i kutikula i korteks jako su oštećeni. Zahvaljujući razumijevanju tri stupnja oštećenja, L’Oréal Professionnel dizajnirao je 3 specifične PRO FIBER linije prilagođeni stupnjevima oštećenja kose: RECTIFY, RESTORE, RECONSTRUCT. Ove linije nude ciljano rješenje za svaki tip oštećenja kose.

PRO FIBER protokol počinje u salonu       

PRO FIBER dostupan je isključivo u L’Oréal Professionnel  ovlaštenim salonima. Samo frizer može procijeniti stupanj oštećenja kose zahvaljujući dijagnozi kose specifičnoj za PRO FIBER. Frizer tada može primijeniti prilagođeni salonski protokol i pružiti personaliziranu preporuku za upotrebu proizvoda kod kuće. Rezultati nakon protokola odmah su vidljivi: vrhovi kose djeluju kao da je kosa tek ošišana.

 | Autor:

Nakon dijagnoze frizer nanosi šampon ovisno o stupnju oštećenja kose: za kosu s oštećenom kutikulom upotrijebit će RECTIFY,  za obnavljanje oštećene kutikule i korteksa upotrijebit će RESTORE,  a za obnavljanje jako oštećenog korteksa upotrijebit će RECONSTRUCT. Nakon prvog ispiranja kose frizer će upotrijebiti profesionalnu tehniku slojevitog nanošenja, što znači da ovisno o stupnju oštećenja na dužine kose nanosi odgovarajući koncentrat. Na koncentrat se nanosi maska za dugotrajnu njegu. Pravilno doziranje je ključno, a u tu svrhu L'Oréal Professionnel razvio je tehničku žličicu. Nakon vremena djelovanja od 5 minuta, frizer ispire kosu po drugi put i završava protokol s prilagođenom njegom RECTIFY, RESTORE ili RECONSTRUCT.

VIše slika pogledaj u galeriji...

Photo: None

Komentari 0