Beauty
Brookie blond kosa

Nova plava boja kose u usponu: 'brookie blonde' nose i zvijezde jer ne zahtijeva puno održavanja

  • Volimo plave nijanse kose ljeti, ali svijetli, platinasti pramenovi mogu oštetit kosu te zahtijevaju dodatnu njegu
  • Možda je jedan od razloga zašto novu brookie blonde boju kose obožavaju slavne osobe poput Beyoncé, Joey King i Rite Ore, činjenica da ne zahtijeva puno održavanja i njege
  • Evo zašto je Brookie blond tako popularna i kako je kreirati 

Posljednja slavna osoba koja se pridružila ekipi koja nosi brookie blond boju kose je Emilia Clarke, koja je debitirala s novom, svjetlijom bojom. „Emilia inače ima stvarno suptilni balayage, gotovo kao da joj stalno sunce obasjava kosu i daje joj dodatni sjaj“, objasnila je njezina koloristica za kosu Nicola Clarke. „Ovaj put Emilia je pitala može li postati 'plavija', ali da ne mora brinuti o tome hoće li se uskoro vidjeti druga boja kad joj izraste prirodna kosa, pa sam pojačala svjetlinu i vrhove obojila plavije.”

Clarke je nastavila: „Htjela sam da bude plava, ali karamel medena nijansa doista lijepo djeluje na njezinoj kosi i laska boji tena. Što se tiče trendova, uvijek želimo svjetliju kosu ljeti.”

Dakle, što je zapravo brookie blonde? U nastavku donosimo sve što treba znati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @emilia_clarke

Što je brookie blonde?

Prema Jasonu Collieru, edukatoru brenda Jerome Russell Bblonde, brookie blonde je „hibrid cookie i blondie tonova", tj. kombinacija brinete i plavuše.

Tko bi trebao isprobati brookie blonde?

Collier kaže da mješavina stvara „prirodan, osunčan izgled koji je ujedno svestran te pristaje svim tonovima kože". Osim toga, to je popularan izbor jer nudi najbolje od oba svijeta - dubinu tamne kose s radosnom svjetlinom plave. Naglašava crte lica, dodaje dimenziju i pruža stil koji se ne mora posebno održavati.”

Kako napraviti brookie blonde boju kose?

Kao što si vjerojatno i pomislila, brookie blond nijansa stvara  mješavinu različitih gradijenata plave i smeđe. Brookie blonde se postiže suptilnim stapanjem svijetlih i tamnih tonova u plavim i smeđim nijansama, stvarajući neprimjetan prijelaz koji oponaša učinke prirodnog izlaganja kose jakom ljetnom suncu.

 | Autor: Instagram @emilia_clarke Instagram @emilia_clarke

Kako to dobiti, ovisit će o tome kakva ti je trenutačno boja kose. Ako je tvoja kosa prirodno tamna, morat ćeš je prvo posvijetliti kako bi dobila osnovu za svoj „brookie izgled“. Obično se posvjetljivač prvo nanosi na sredinu i vrhove, a zatim na korijen. Slijedi „blondiranje“. Boju treba nanijeti na dijelove kose gdje želiš pramenove. Fokus bi trebao biti na područjima gdje bi sunce prirodno posvijetlilo kosu. To je obično oko lica, na vrhovimaa i gornjem sloju kose.

 | Autor: instagram @ritaora instagram @ritaora

Zatim se dodaje dimenzija s tamnijom smeđom bojom. To obično uključuje bojenje korijena. Trebala bi se lagano nanijeti u područja s plavom bojom kako bi se stvorio neprimjetan prijelaz. Brookie blonde treba biti suptilnna pa je najbolje izbjegavati oštre kontraste. Cilj je ujednačena mješavina smeđe i plave, a stručnjaci preporučuju korištenje tonika za kosu kako bi izgledala prirodno.

Možda vas zanima Svi pričaju o novoj frizuri Molly-Mae Hague! Odlična je inspiracija za one koji žele šiške Rubrika Beauty Beauty

Što se tiče naknadne njege, morat ćeš koristiti šampon i regenerator namijenjen obojenoj kosi kako bi zadržala brookie nijansu. Također se preporučuje uključivanje dubinskog regeneratora ili plex tretmana jednom tjedno kako bi tvoja kosa bila zdrava i hidratizirana. Izbjegavaj pretjerano toplinsko oblikovanje kako bi očuvala boju i zdravlje svoje kose.

Kako nositi Brookie Blonde

Evo nekih načina na koje su slavne osobe nosile brookie blonde.

Brookie blonde srednje dužine

Brookie blonde sa svijetlijim pramenovima oko lica

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neal Farinah (@nealfarinah)

Brookie blond bob

Brookie blonde valovi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

Možda vas zanima Kratka kosa sve je jači trend, a ljeti je još poželjniji. Ipak, žene koje ju nose trebale bi izbjeći 3 greške Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @nicolaclarkecolour

Komentari 0