Beauty

Nova Internet opsesija: Što je to dermarolling?

Što u stvari predstavlja taj roller s iglicama i zašto si žene svojevoljno bodu lice? Imamo odgovor!

Prije nego možemo objasniti što je to dermarolling, moramo pojasniti što je derma roller. Riječ je o malom uređaju koji se sastoji od valjka sa stotine sitnih iglica. Možda je bizarno reći "Da, u slobodno vrijeme se volim pikati po licu i stvarati sitne ranice", ali dermarolling je u stvari tretman koji stvaranjem ranica omogućuje kolagenu i elastinu koji se nalaze u koži da se dodatno aktiviraju, pa kako se kožaobnavlja, postaje čvršća i zategnutija no prije. No ima on i više prednosti... Osim što je idealan za ispunjavanje sitnih linija i borica, učvršćivanja kože pa tako i smanjivanja podočnjaka, čak i povećanja usana, ovaj tretman smanjuje rupe nastale od akni i neutralizira boju tena. Osim samog rollera, postoji i derma olovka koju najčešće koriste dermatolozi, koja je elektronički mikro-igleni uređaj koji oscilacijama u brzini probija kožu. 

 

A post shared by ZUSTBEAUTY SKINCARE (@zustbeauty) on

No ova tehnika pomlađivanja lica je zaista invazivna pa prije nego li se sasvim odlučiš za nju, trebala bi se bolje raspitati kako je raditi i koji tip derma rollera je najbolji za tebe. Vjerovala ili ne, bitno je znati sve od veličine igle pa do završnog seruma, jer osim što te mogu pomladiti, mogu ti stvoriti i probleme. Pretpostavljamo da je prvo pitanje koje imaš "Boli li?"; neki će ti reći da ne osjete ništa, a neke zaista boli, vrlo je individualno i ovisi o pragu tolerancije boli. Poslije tretmana svi izgledaju poprilično izmučeno i prisutna je krv na licu, tako da te ni to ne treba preplašiti - ali ne kaže se bez veze "za ljepotu se trpi"!

Možda vas zanima Prvi put sam napravila ekstenzije trepavica, i ovo su moja prva 24 sata Rubrika Beauty Beauty

Za početak, bilo bi dobro krenuti od potrage za verificiranim prodavačem ili online prodajom koja osigurava da se radi o uređaju koji je testiran i zadovoljava standarde. Kod biranja se fokusiraj i na debljinu igle koja bi trebala biti 0,3 milimetra ili manja, jer veće mogu oštetiti kožu, pogotovo na području oko očiju i usnica koje su najosjetljiviji dijelovi lica. Kako je kod ovog tretmana najbitnije izvući što veći učinak, sljedeći korak je biranje seruma. On mora imati aktivne sastojke odgovarajuće za tvoju kožu kako se ne bi dodatno oštetila. Stručnjaci preporučuju serume koji sadrže hijaluronsku kiseline, peptide ili faktore za rast. Oni pospješuju efekte tretmana, stimulirajući kolagen, ubrzavaju regeneraciju stanica, smanjuju pigmentaciju kože, hidratiziraju i učvršćuju kožu. S druge strane, ne preporučuje se korištenje seruma koji u sebi sadrži vitamin C ili retinol jer oni mogu pojačati osjetljivost kože, što opet dovodi do iritacije kože - doduše, nekim kožama lica će vitamin C ili retinol biti i odličan izbor, zato bi ovo pitanje trebala prije korištenja postaviti svom dermatologu.

Prije započinjanja tretmana, najbolje je očistiti kožu pilingom i tonikom. Potom se kreće s nanošenjem seruma na lice svuda osim na kapke (najbolje u dva sloja kako bi se što više upilo u dubinski sloj kože) i laganim kotrljanjem derma rollera po licu u svim smjerovima. Najbolje bi bilo dvaput proći po područjima obraza, čela, brade, usana i vrata. Također, savjetuje se ne pritiskati derma roller previše – dovoljno je pritisnuti toliko da je osobi i dalje relativno ugodno i smetnje su tolerantne. Posebna pažnja treba se posvetiti usnama i na područje ispod očiju s obzirom na to da je koža puno delikatnija na tim mjestima. Pri završetku tretmana, potrebno je ponovno nanijeti serum na lice. Poslije tretmana derma roller se mora očistiti, a zbog higijenskih razloga preporučuje se čišćenje alkoholom. Tretman se može ponavljati čak nekoliko puta tjedno, iako rezultati se vide ako se koristi i jednom mjesečno. Uz to, najbolje bi bilo mijenjati derma roller nakon svakog 15-og tretmana. 

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0