Beauty

Nokti žarkih boja, ali prozirni - kakva je ta nova manikura o kojoj se priča?

  • Svaki dan pojavi se neka nova manikura pa eto i "sladolednih noktiju"
  • Prijevod nije baš spretan, ni točan jer riječ je o "popsticle" manikuri, ali nemamo bolji
  • Boje su prave ljetne, intenzivne, žarke i vesele, ali ovu manikuru izdvaja prozirni završetak

Nokti živih i žarkih boja tipična su ljetna manikura, no sad se pojavila varijacija na tu klasičnu temu koja se ponavlja iz sezone u sezonu - nokti intenzivnih i veselih boja, ali koji djeluju pomalo - prozirno! Nazivaju ih "popsicle" noktima, a sretnog prijevoda kod nas nema. Popsicle je ledeni desert na štapiću, poput sladoleda, ali nije sladoled jer je voćni i vodnjikav (o, Bože, kakva će sve imena beauty industrija smisliti! A posebno su maštoviti ovi s noktima...)

Ovi "sladoledni" nokti su kao karika koja nedostaje između delikatnog poteza lakom i divlje neonske boje, a evo kako ih (pjesnički?) opisuju: "ljeto na noktima sa sjajilom za usne", "sladoledni ultra-sjajni završetak" i "poput mrlja od sladoleda na usnama, sočan završetak".

manikura kao s uljem za usne Možda vas zanima Sjajna i prozirna manikura, poput ulja na usnama, najnoviji je trend uređivanja noktiju Rubrika Beauty Beauty

Savršeno idu uz preplanulu kožu ljeti, a nosi ih već i Selena Gomez kojoj je to njezin maniker Tom Bachik napravio asap.

"Popsicle" nokti imaju isti prozirni završetak kao "žele nokti" iz 90-ih, koji trenutačno imaju više od 380 milijuna pregleda na TikToku, ali s puno tanjim slojevima laka tako da izbjegnemo gustu teksturu.

Da bi se postigao proziran završetak, treba se prvo nanijeti jedan ili dva sloja prozirnog laka za nokte. Ili budi kreativna pa neku jaku nijansu običnog laka za nokte razrijedit umiješavši nekoliko kapi njega u prozirni nadlak visokog sjaja.

Sladoledni nokti su manikura koja mami veseli osmijeh, razigrani, šareni i šašavi, a lijepo izgledaju na svim dužinama i iblicima noktiju. Da probamo?

pastelni nokti Možda vas zanima Pastelne boje na noktima: 10 predivnih ideja za našu sljedeću manikuru Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram@overglowedit

Komentari 0