Beauty

Njegovo visočanstvo - crveni ruž!

Nekad skandalozan, danas nezaobilazan, crveni ruž uvjerljivo stoji na tronu make-up industrije. Nijanse dolaze i odlaze, no on je postojan i svake nas sezone nanovo oduševi njegova snaga i moć.

Prvi je komercijalni ruž predstavljen krajem 19. stoljeća, baza sastojaka bili su pčelinji vosak, jelenji loj i ricinusovo ulje. Nosile su ga ikone zlatnog doba Hollywooda, no od onda je on proživio pravu revoluciju - donosimo nove adute za proljetno-ljetnu sezonu koji imaju kvalitetu, postojanost i njegu. Danas mu posebni sastojci poput egzotičnih biljnih maslaca, aloe vere i raznih medova njihovoj formuli daju na kvaliteti, a naravno, pojačana je i hidratacija.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Tu je i gel-jezgra sastavljena od 40% najsjajnijih ulja koja se koriste u kozmetici (Dior Addict). Usne čine hidratantnijima, ostavljajući ih popunjenim, zaglađenim i revitaliziranim. Neki čak konkuriraju serumima. Posljednjih sezona sve su nam važnije i hibridne formule koje donose sjajilo, lip balm i ruž u jednom, sve samo da nam usne ostanu što mekše i zdravije na svim mogućim temperaturama. Zima je iza nas, sada želimo nešto lakše teksture, no i dalje opcije su brojne. Klasičan ruž još je izuzetno pigmentiran, daje konkretan sloj pa već pri nanošenju osjećamo razliku. Neki od njih jedva se skidaju, to je dobro u trenucima kad jedemo i pijemo, pa se ne moramo brinuti jesu li nam usne obojene.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Onaj tipa sjajila i lip balma više je za njegu, njega preporučuju svjetski vizažisti za suhu kožu. Crvena ima masu neodoljivih nijansi, hladni će tipovi voljeti crvenu s plavim podtonom, a oni topliji vole više koraljne. Ako ste za specijalne efekte, poslužite se ruževima sa šljokicama, ima ih masa, neki idu na sedefasto, drugi su više inspirirani, na primjer, disko kuglom. Sve u svemu, paleta je raznolika, tako da je pri kupnji dobro znati što zapravo želite. A i pakiranja znaju biti veličanstvena, s ogledalcem, posebnog dizajna, s kistom ili nekim specijalnim aplikatorom. Danas ljubiteljice crvenih ruževa imaju po nekoliko favorita, stoga taj chic dodatak može postati njihov stilski potpis. On ima snagu, možete ga nositi bez maskare i rumenila, kako je predstavljeno na nekim pistama, uz jednostavnu frizuru kad donosi minimalističku klasiku ili se ukrasiti u stilu osamdesetih. Crvene usne i smokey u nekoj egzotičnoj boji. Malo eksperimentiranja ne može škoditi, zar ne?

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0