Beauty

Njega protiv starenja za osjetljivu kožu

Starenje kože kompleksna je pojava, koja istovremeno uključuje dva klinički i biološki nezavisna procesa: endogeno ili kronološko starenje i eksogeno odnosno starenje uzrokovano vanjskim čimbenicima kao što je svjetlost. Protiv svakog oblika starenja treba se boriti na drugačiji način.

 | Autor: "Prirodno starenje je genetsko programirani mehanizam. Karakterizira ga polagano i bespovratno propadanje tkiva, što vodi do progresivnih bioloških promjena. Fotostarenje je posljedica izloženosti utjecajima okoliša, uključivo sa zračenjem sunca, preciznije UV-zrakama. Na područjima izloženim suncu oštećenja kože, što ih uzrokuje  fotostarenje, miješaju se s oštećenjima nastalim zbog kronološkog starenja", objasnila je dr. Sanja Gregurić.

Laboratoriji La Roche-Posay razvili su liniju proizvoda Redermic, što djeluju protiv vanjskih (fotostarenje) i unutarnjih (kronoloških) čimbenika starenja kože, s naprednim dermatološkim aktivnim tvarima, prilagođenim osjetljivoj koži. Redermic R sadrži retinol za osjetljivu kožu s učinkovitim djelovanjem na restrukturiranje površine kože, koja se bori protiv znakova fotostarenja, dok Redermic C iskorištava djelovanje vitamina C koji zaglađuje bore, obnavlja čvrstoću i ujednačava ton kože. Retinol je dermatološki standard u borbi protiv fotostarenja kože i njegovih znakova: vidljivih sitnih borica i dubokih bora, preranih oštećenja od sunca, nepravilne teksture kože. Retinol s postepenim otpuštanjem je nova generacija molekule, čiji se metabolizam odvija pomoću brojnih različitih esteraza u koži. Postepeno oslobađanje retinola poštuje prag tolerancije kože, stoga je proizvod prikladan i za osjetljivu kožu. LHA ili lipo-hidroksi kiselina vodeća je aktivna tvar iz laboratorija La Roche-Posay što osigurava ciljano ljuštenje površinskog sloja kože. 

 | Autor:

Redermic C naglasak stavlja na La Roche-Posay termalnu vodu koja djeluje antioksidacijski i umirujuće. Vitamin C je u proizvodu Redermic C u 5-postotnoj dozi i stimulira proizvodnju kolagena te djeluje na reorganizaciju dermo-epidermalnih spojeva. Zapunjuje bore, povećava elastičnost i čvrstinu kože i bori se protiv oksidacijskog stresa. Njegov učinak dodatno usavršava djelovanje manoze, šećera koji potiče kompaktnost kože te intenzivno ujednačava ten. Osim vitamina C, Redermic C je kombinacija korisnih aktivnih tvari za odmah vidljive rezultate kao što su šećer manoza i fragmentirana hijaluronska kiselina.

Cijena Redermica R je 240, a Redermica C 257 kn.

Photo: None

Komentari 0