Beauty 02. prosinca 2016.

Nikad više krivi puder uz ovih pet odličnih savjeta

Getty Images.

Nema ništa gore nego kad kod kuće shvatite da vam puder koji ste upravo kupili uopće ne odgovara....

Svaka žena bi se složila da je ponekad prava muka izabrati puder koji će savršeno pristajati njenom licu. Kako se koža s godinama mijenja, pa i njezine potrebe, imajte na umu da nije dobro stalno koristiti istu vrstu. baš zato, donosimo vam pet pitanja na koje biste trebale odgovoriti prije nego odete kupiti svoj novi puder:

1. Koliko imate godina?

Pri odabiru pudera, godine su važne jer su formule istih različite za tinejdžere, one u 30-im ili 50-im.

2. Koji je tip vaše kože?

Različiti tipovi kože imaju različite potrebe. Za suhu, idealni su puderi na bazi ulja, za masnu i kombiniranu najbolji su oni na bazi vode ili silikona, dok će onima s osjetljivom kožom najbolje odgovarati puderi bez parfema.

 | Autor: Getty Images Getty Images

3. Koliko želite da vaš puder prekriva?

Od količine pigmenta koje sadrži, ovisi i moć prekrivanja pudera. Ako ćete ga koristiti preko dana, radi prirodnijeg izgleda, odaberite onaj s blagim do srednjim prekrivanjem, dok za noć možete odabrati onaj s nešto jačom prekrivnom moći.
Savjet: nemojte nedostatke sakrivati ​​tekućim puderom, radije to učiniti korektorom!

4. Kakvu završnicu želite?

Na tržištu možete pronaći tekuće pudere ili one u obliku pjene koji se pretvaraju u prah i daju mat završnicu, dok su drugi vlažniji i daju glow efekt. Neki sadrže i fine čestice koje reflektiraju svjetlost i daju sjaj koži. Ovisno od svojih želja i potreba, obratite pažnju i na ovo prilikom izbora idealnog pudera.

5. Koliko novca ste spremni izdvojiti?

Ako unaprijed odredite koliko novca ste spremni izdvojiti, zasigurno ćete suziti izbor pudera i lakše ćete odabrati onaj koji vam, po svim gore navedenim kriterijima, najviše odgovara. Ipak, kada je riječ o ovom make up proizvodu, bolje je ne kupiti onaj najjeftiniji.
 

Komentari 0