Beauty
Kako kod kuće napraviti francusku manikuru

Nikad nije bilo lakše samostalno napraviti francusku manikuru! Pogledaj ovaj alat

  • Tko ne voli dobre „uradi sama“ manikure ili pedikure? 
  • Koliko god posjeti salonu mogu biti opuštajući, praktičnost uređivanja noktiju u udobnosti vlastitog doma je nenadmašna
  • Međutim, čak i oni koji sami rade manikuru priznaju da određeni dizajn nije lako napraviti

To se posebno događa s francuskom manikurom kad obojeni zavinuti vrh može urediti ili unerediti cijeli izgled. Ako ti je cilj stvoriti jasne i čiste linije, to može biti teško, osim ako si profesionalka s nevjerojatno mirnom rukom - ili pak imaš ovaj mali trik u rukavu.

Zahvaljujući omiljenim resursima za uljepšavanje ljepote (to bi bio TikTok), kod za kreiranje savršene kućne francuske manikure možda je napokon probijen. Pozdravite svoj novi BFF: silikonski stamper za nokte. Cijena na Amazonu je samo 6 dolara.

Set za francusku manikuru | Autor: Amazon Amazon

Budući da se s beauty trikovima može pogoditi ili pogriješiti, Lexi Suga, umjetnica za nokte i vlasnica Notox Nailsa, otkriva olakšavaju li doista silikonski stamperi za nokte francusku manikuru. U nastavku je pregled svega što trebaš znati.

Kako funkcioniraju stamperi za nokte?

Počnimo s osnovama: stamper je zaobljeni komad silikona (obično proziran) u plastičnom držaču. Prema Sugi, koristi se za prenošenje laka na vrh nokta, a korištenje je zapravo prilično jednostavno.

Prvo, Suga kaže da naneseš temeljni premaz kako bi nokte pripremila za boju. Zatim uzmi željenu nijansu te nanesi tanki sloj na zaobljeni gumeni kraj alata. Zatim gurni vrh nokta u lak na stamperu pod kutom od 45 stupnjeva i povuci prst ravno natrag u istom smjeru. (Suga pojašnjava da je to razlog zašto je prvi korak temeljnog premaza ključan; lak se počinje sušiti nekoliko sekundi nakon nanošenja na stamper, pa boji daje nešto na što se može zalijepiti.) Nanesi gornji sloj kako bi sve prekrila – i gotovo!

@glamourphile

#frenchtip #jeffreybezos #frenchtipnails #stamping #nailstamping #nailtutorial #nailstutorial #frenchnailtutorial #frenchnailstamping

♬ Bezos I - Bo Burnham

Kako bi proširila svoje novo znanje o francuskoj manikuri te produžila trajanje, Suga kaže da sljedeći dan i nekoliko dana nakon toga ponovno nanosiš završni premaz. „To će pomoći da tvoja manikura ostane sjajna, spriječiti usitnjavanje i produžiti trajanje dizajna“, kaže.

Kako ispraviti pogrešku?

Možda ćeš osjećati pritisak da ispraviš neku pogrešku , ali pogreške se događaju. Dakle, bez brige ako pogriješiš pri prijenosu boje. 
Ako si ustanovila da se boja nije prenijela onako kako si zamislila, kaže da upotrijebiš zaobljenu četkicu umočenu u malo sredstva za uklanjanje laka za nokte (previše bi moglo skinuti podlogu) kako bi očistila dijelove koji ti se ne sviđaju. Ako ti to ne uspije, možda ćeš morati početi ispočetka. Ali, i to bi vjerojatno bilo u redu. Postupak je toliko jednostavan da ne treba puno vremena za ponavljanje.

Nakon što svladaš ovu tehniku, možeš postati kreativna i igrati se s različitim kombinacijama boja i kutovima pod kojim se „umače“ nokat. 

via GIPHY

Photo: Shutterstock

Komentari 0