Beauty

Nikad brže do duge kose: Savjeti koji zlata vrijede

Sanjate o dugoj kosi, a ona nikako da izraste? Držite se naših savjeta i ostvarite svoj cilj kroz nekoliko mjeseci

Kosa je jedan od detalja koji nas vizualno određuje, pa ne čudi činjenica da je duga, zdrava, čvrsta i meka kosa jedan od poželjnijih modnih dodataka. Učestalo bojenje, uporaba pegle i figara, nepravilno sušenje… samo su neki od razloga zbog kojih kosa postaje beživotna i suha, lako puca te nam se može činiti da je uvijek na istoj dužini. Kako bismo obnovili svoju kosu, potrebno je puno strpljenja i volje, jer rezultati ne dolaze preko noći, ali uloženi trud na kraju će se i više nego isplatiti.
Kako bi vaša kosa što prije zasjala u najboljem mogućem svjetlu, pronašli smo nekoliko trikova koji će potaknuti rast i podariti vam kosu iz snova.


ULJE ZA KOSU
Nanosite ulje za kosu jednom tjedno, pustite da djeluje desetak minuta i temeljito isperite. Možete napraviti i uljnu masku koja se sastoji od jedne kuhinjske žlice kokosovog ulja i jedne kuhinjske žlice bademovog ulja. Na taj način hranite svoju kosu.


SVILENE JASTUČNICE
Pamučne jastučnice u snu često ‘zapetljaju’ kosu i jutarnje četkanje završi velikom količinom kose na podu. Svilene jastučnice imaju mekanu i glatku teksturu, pa se kosa neće zapetljavati niti gužvati pri spavanju.


MASAŽA VLASIŠTA
Ova metoda, osim što je ugodna, poboljšava cirkulaciju krvi i oslobađa dotok hranjivih tvari u vlasište. Kako bi se postignuo željeni rezultat, masažu vlasišta potrebno je prakticirati dva puta tjedno.


IZBJEGAVAJTE VRUĆU VODU
Vruća voda može oštetiti i isušiti kosu micanjem njezinog prirodnog ulja. S druge strane, pranje u hladnoj vodi jača korijen kose, smanjuje nečistoće i pokreće cirkulaciju. Između vruće i hladne vode preporučujemo napraviti kompromis i kosu prati u mlakoj vodi.

 | Autor: Getty Images Getty Images
REDOVITO ŠIŠANJE
Upravo redovito šišanje vrhova pospješit će rast kose, jer na taj način nema zastoja u protoku hranjivih tvari. Stoga svakih šest do osam tjedana ugovorite termin kod frizera.


ZDRAVA PREHRANA
Važna je za sve, pa tako i za rast kose. Preporučuje se unos zelenog povrća, orašastih plodova, ugljikohidrata i proteina, plave ribe i žumanjaka.


ZAMOTAVANJE MOKRE KOSE
Mokra kosa je osjetljiva, i kada je zamotamo u ručnik odmah nakon pranja, riskiramo pucanje vrhova. Umjesto toga, kosu možete lagano trljati ručnikom i na taj način izbjeći oštećenja.

Photo: Getty Images

Komentari 0