Beauty

Nije šala: Znate li pravilno oprati kosu?

Mislite da ne postoji nikakva "filozofija" oko običnog pranja kose? Isprobajte naše savjete i primijetite razliku

Iako cijeli život peremo kosu, možda ni ne znamo da to radimo na pogrešan način. S obzirom da je kosa najosjetljivija kad je mokra, prilikom pranja potrebno je obratiti dodatnu pažnju. Ovi koraci možda zahtijevaju više pažnje i vremena provedenog pod tušem, ali budite sigurni da će vam kosa biti zahvalna.

1. Prije pranja raščešljajte kosu da se ne bi još više zamrsila. Potom je temeljito namočite toplom vodom da biste isprali prljavštinu i mast. Za to vrijeme, vrhovima prstiju prolazite kroz kosu. Za najbolje rezultate isperite kosu još jednom nešto hladnijom ili mlakom vodom - to će je učiniti sjajnijom.

2. Šampon najprije nanesite na dlanove, protrljajte ih i potom ga nanesite na kosu - najprije na teme, a potom i na ostatak. Važno je da ne pravite grešku i podignete svu kosu na tjeme te je tako perete - na taj način ne samo da ćete je zamrsiti već će to doprinijeti i pucanju krajeva.

 | Autor: Getty Images Getty Images

3. Kad god imate vremena, perite kosu šamponom dva puta. Nakon što ste prvi put očistili kosu od prljavštine, drugo nanošenje treba omogućiti da šampon djeluje, pa je dobro ostaviti ga na kosi par minuta prije ispiranja.

4. Prije nanošenja regeneratora pobrinite se da ste iscijedili vodu iz kose. Pritom obratite pažnju da ne vučete kosu, već je pritisnite. Regenerator nanesite dužinom kose - od korijena prema vrhovima i ostavite ga da djeluje oko 10 minuta, nakon čega ga detaljno isperite.

Photo: Getty Images

Komentari 0