Beauty

Neuredna manikura, krivi puder... Kako popraviti make up greške?

Tko se šminka, taj i griješi, no nisu sve pogreške nepopravljive i uz ove trikove možete ih lako ispraviti

Svima nam se događaju greške u šminkanju, najčešće zbog nedostatka vremena ili nespretnosti prilikom nanošenje make-upa. Kako ne biste, nakon jedne nezgode, cijeli make-up skidali i sve radili ispočetka, evo kako najlakše možete izbjeći neke od najčešćih nezgoda sa šminkom.

Kupili ste pretaman puder
Puder koji ste isprobali u drogeriji i parfumeriji stavivši ga na ruku ipak vam ne pristaje kada ste ga nanijeli na lice kod kuće. Da biste ga posvijetlili, možete ga pomiješati s hidratantnim mlijekom i nanijeti spužvicom, radi što boljeg blendiranja.

 | Autor: Getty Images Getty Images
Nejednak eyeliner
Iako ste vježbali satima i danima, kada je to najpotrebnije, ne znate nanijeti eyeliner tako da on izgleda jednako na oba oka. Višak eyelinera najlakše ćete ukloniti štapićem za uši koji ste prethodno umočili u preparat za skidanje šminke.


Neuredna manikura
Koliko god se trudili, lak za nokte koji ste upravo nanijeli nikako ne izgleda profesionalno i uredno. Slično kao i s eyelinerom, i višak laka za nokte s prstiju uklonit ćete štapićem za uši natopljenim acetonom.

 | Autor: Getty Images Getty Images
Ruž s grudicama
Iako redovito radite piling usana i trudite se da uvijek budu hidratizirane, mat ruževi ih isušuju i ne izgledaju lijepo. Stoga, sljedeći put kada budete stavljali mat ruž mat, na usne prethodno nanesite hidratantni balzam.


Razmazivanje sjenila
Konačno ste se odvažili isprobati šljokičasto sjenilo za oči, ali je njegov veliki dio završio ispod vaših očiju. Kako biste uklonili šljokice, na zamrljane dijelove nanesite proizvod za skidanje šminke i lagano pritisnite blazinicu na ovaj dio. Tako ćete najlakše ukloniti šljokice, bez da skinete ostatak make-upa.
 

Photo: Getty Images

Komentari 0