Beauty
Neonske nijanse: Nosi se make up u jarkim bojama Neonske nijanse: Nosi se make up u jarkim bojama Neonske nijanse: Nosi se make up u jarkim bojama Neonske nijanse: Nosi se make up u jarkim bojama Neonske nijanse: Nosi se make up u jarkim bojama Neonske nijanse: Nosi se make up u jarkim bojama Neonske nijanse: Nosi se make up u jarkim bojama 1/11 Neonske nijanse: Nosi se make up u jarkim bojama Neonske nijanse: Nosi se make up u jarkim bojama Neonske nijanse: Nosi se make up u jarkim bojama Neonske nijanse: Nosi se make up u jarkim bojama

Neonske nijanse: Nosi se make up u jarkim bojama

Neonske boje bile su izrazito popularne u disco i techno groznici, a veliki povratak doživjele su zadnjih nekoliko godina

Neonske nijanse na prvu asociraju na techno trendove koji su u devedesetima osvojili svijet glazbe i mode, a odgovor svemu dale su i kozmetičke kuće. Tako su se polako ali sigurno u kozmetičkim torbicama utaborile te snažne, bombastične boje, a minimalizam novijeg doba ponudio ih je kao solo igračice, snažne i upečatljive. Na nedavno održanim revijama, ali i onima za ovo ljeto (koje se održavaju u rujnu) hit su bile oči, obrve ili usne istaknute bojama koje kradu show, kako se kaže... Sve skupa pratila je odjeća koja privlači pozornost i tako je nastala jedna street style scena koju itekako primijetimo gdje god da se okrenemo. Uskoro stiže nova porcija tih neona i snažnih tonova, izuzetno ćemo uživati u narančastim suknjama, tunikama u najjačoj plavoj, a lice ćemo ukrašavati nekim luckastim, prejakim tonovima. I skoknuti na neki koncert, na ljetni festival na otvorenom, na podij pod svjetla reflektora... Ovaj električan make-up svijet komentirala nam je dugogodišnja vizažistica i kozmetičarka Natalija Primorac Udovičić.

- Neonski make-up se uglavnom sastoji od visokopigmentiranih čestica koje pod različitom svjetlošću mijenjaju strukturu. Neonske boje su bile izrazito popularne u disco i techno groznici, a veliki povratak doživljavaju zadnjih nekoliko godina u sklopu jake klupske scene. Techno boje obično dolaze u nekoliko osnovnih nijansi: fluorescentno ružičasta, žuta, plava i zelena, a ostale se dobivaju miješanjem istih. Pazite - fluorescentna boja je jako dominantna sama za sebe i uglavnom se nosi pojedinačno, primjerice neon ruž ili fluorescentno sjenilo. Osim za noćne varijante kad je poželjan kompletan fluorescentni look! Moram istaknuti kod fluorescentnog make-upa da podloga, odnosno baza, mora biti dovedena do savršenstva jer te formule potenciraju nepravilnosti kože kao što su prištići, crvenilo, kuperoza... - ističe.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL U svakodnevnoj upotrebi zbog dnevnog svjetla upotreba neonske šminke nije poželjna, radije izaberite neke klasične jače tonove. Čini mi se da uglavnom imamo pogrešno razmišljanje, tj. predrasude o tome da je fluorescentni make-up namijenjen za osobe s istaknutim individualnim stilom oblačenja ili za supkulturne skupine... Lijepo se može kreirati i uz neki klasičan styling, osobito crni. No istina je - za neonski make-up treba i nešto hrabrosti, a idealan je za umjetničke duše, priča Natalija Primorac Udovičić.

- Nedavno sam bila na književnoj večeri, čija je moderatorica imala jako zanimljiv izvanserijski neonski make-up koji je potencirala fluorescentnim šiškama. Bilo je to jako zanimljivo! Na trenutak sam pomislila da opet živim u Londonu... Moda u šminkanju na svakodnevnom nivou je konzervativna i uglavnom ovakve boje nosi mlađa populacija te predstavnici alternativnih skupina. Kad šminkam s fluo bojama, obraćam pozornost na detalje i stil koji želim kreirati. Najdraži mi je pritom alat - fluorescentni pinky ruž. Volim i detalje na oku, uglavnom kao mono sjenila koja apliciram na cijeli kapak. Ono što je praktično kod fluorescentne šminke je oblik u kojem dolaze - stick, tekuće sjenilo ili sjajilo. To mi omogućava brzo nanošenje i izrazito veliku pokrivenost, osobito kad u nekoliko poteza moram iz dnevnog looka napraviti glamurozni, večernji. Također, treba paziti na to da su fluo-neon nijanse šminke uglavnom tople te se pod određenom rasvjetom pretvaraju u hladne. Osim toga, prividno će promijeniti nijansu zubi i očiju koji mogu izgledati kao da niste s ove planete! To su zaista zanimljive kombinacije i treba ih imati hrabrosti nositi - dodaje.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL Neon svijet preveden u svakodnevicu bila bi sjajila, ruževi, sjenila i olovke u snažnim tonovima. Iako postoji nekoliko brendova koji rade vodootporan, više teatralan make-up u doslovno neon tonovima koji svijetle pod posebnim lampama, vjerojatnije ćemo si izabrati nešto jače, ali klasične teksture. Stoga pozdravljamo sve one koraljne, fuksija i ultraplave tonove koji nam ovih dana stižu na police omiljenih parfumerija i drogerija. Jer proljeće je vrijeme kad sve cvjeta i šareni se, pa ćemo sa štovanjem pratiti ovu koloristički zanimljivu priču. Boje svima dobro pristaju, daju licu živost i dinamiku, no valja izabrati neke koje odgovaraju puti i nijansi kose. Rumenilo uz jaki ruž ide u istoj nijansi, no nježnijoj, u tanjem sloju kako bi se izbjegao klaun efekt. U svakom slučaju, ovako jači make-up ide uz neke jednostavnije frizure. OK će biti uz prirodnu, raspuštenu kosu bez nekih intervencija. A ako vam je kosa u tonovima pastela, sve skupa poprima art efekt. Genijalno će snažan make-up izgledati i uz zalizani wet look ili niski rep, nešto što ne odvlači pažnju sa šminke. Ionako je ona u fokusu jer boje podižu raspoloženje i okreću glave slučajnih prolaznika! A i odlične su za selfie - “statement” način šminkanja svakako uključuje neki jarki ton.

Photo: Danijel Berković/PIXSELL

Komentari 0