Beauty

Nema lajkova? Otkrijte koje beauty pogreške upropaštavaju vaše selfije

Vaše prijateljice kite se stotinama lajkova, a vi brojite sitno? Provjerite u čemu griješite i odmah to ispravite

Onog trenutka kada objavite neku svoju fotografiju na društvenim mrežama, svjesni ste znatiželjnih očiju koje će ju vidjeti i htjeli biste ispasti što bolje, a kako to postići otkrila je make up direktorica Glamsquada Kelly Bartlett za Marie Claire. Postoji nekoliko tipičnih beauty pogrešaka koje najčešće upropaštavaju svaki selfie. Doznajte koje su i ubuduće ih izbjegavajte te uživajte u navalli lajkova.

 | Autor: Getty Images Getty Images

1. Nanosite previše pudera u prahu

"Ovo čini vaše lice starijim i umornijim. Napravite pravu stvar i napudrajte samo one dijelove lica s problematičnim sjajem, a to su čelo, nos i sredina brade," savjetuje Kelly i dodaje kako ćete to najbolje je napraviti s manjom, preciznijom četkicom.

2. Previše ističete obrve

"Pretjerano našminkane i pretjerano precizno oblikovane obrve više nisu poželjne i možda dobro izgledaju u krupnom kadru, ali inače ne. Sada se nose prirodnije obrve i tek blago naglašene. Nanesite gel ili ih počešljajte maskarom za obrve, a ako vam nakon toga ostanu praznine, samo ih diskretno iscrtajte dobro zašiljenom olovkom. Na kraju ih obavezno počešljajte da biste dobili mekši efekt ".

 | Autor: Getty Images Getty Images

3. Previše sjajite

"Baš kao što lice ne smije biti previše matirano, ne smije ni blještati. Zato oprezno s highlighterom. Najbolji izbor je onaj u kremi, a nanesite ga na vrh obraza, unutarnji kut oka i na luk obrva. Izbjegavajte ga nanositi na obraze i čelo," napominje Bartlett.

4. Zanemarujete trepavice

"Kratke, ravne trepavice čine oči na fotografijama vizualno umornijima. Kako bite to spriječili, prije svega uvijte trepavice i to tako da držite uvijač barem 30 sekundi. Zatim, nanesite nekoliko slojeva crne maskare."

 

Photo: Getty Images

Komentari 0