Beauty

Neke nove punđice: Chic frizure koje može napraviti svatko

Oprostite se zauvijek od "bad hair" dana, jer punđice više neće biti samo rješenje za prljavu kosu

Najpopularnije i najjednostavnije rješenje za prljavu kosu, definitivno je punđa, no čak i u tim danima, uz samo malo više truda, možete imati odličnu frizuru. Od razbarušenog smotuljka na vrhu glave do elegantne punđe dijeli vas tek nekoliko trikova, a jednom kad isprobate ove frizure, kosu ćete vezati čak i kad bude čista. A možete se i zauvijek oprostiti od "bad hair" dana. Zgrabite nekoliko proizvoda za oblikovanje i isprobajte ove jednostavne, pomalo drugačije, ali i potpuno chic punđice:

Niska punđa

 

6️⃣🅰️Ⓜ️ chic chignon for @shaym for the @toryburch show #nyfw 🐚🐌➰

A post shared by Celebrity Hairstylist (@justinemarjan) on

Za zalizanu nisku punđu poput ove, prvo na vlažnu kosu nanesite serum za zagađivanje, pa posušite. To će stvoriti dobru bazu za sljedeći korak - peglu za kosu. Ispeglajte samo kosu uz glavu, od korijena prema vrhovima, a zatim ju učvrstite gelom ili pjenom.

Razdvojite kosu u tri dijela. Posprejajte četku za kosu lakom i počešljajte vrhove jednog pramena u niski konjski rep. Ponovite postupak i s druga dva dijela kose i dodajte ih u rep. Zatim nanesite gel na rep i uvijte ga u nisku punđu. Punđu posprejajte lakom i dodatno ju zagladite češljićem kako biste postigli uglađeni look.

Chic punđa

 

➰✨➰ shiny baby! 🌟 #justinemarjanhair

A post shared by Celebrity Hairstylist (@justinemarjan) on

Kosu pripremite na isti način kao i kod prethodne frizure, skupite ju u niski konjski rep (koji je ipak malo više na glavi od prethodnog) i razdvojite ju u dva dijela - gornji i donji. Isto kao i kod oblikovanja prethodne frizure, poslužite se gelom i skupite kosu u punđu.

Za glamurozniji look, izdvojite jedan pramenčić kose i omotajte ga oko punđe, kako biste sakrili gumicu za kosu.

Punđa s pletenicom

 

Holiday hair inspo from @oliviaculpo 🌹🎄🔥 #justinemarjanhair #braidedtopknot @makeupbyliz

A post shared by Celebrity Hairstylist (@justinemarjan) on

Kako biste kosu pripremili za ovakvu frizuru, osušite ju fenom prema gore. Najbolji način za to je da glavu okrenete prema podu i sušite. Kosu zatim zaližite kosu na vrhu glave, podijelite ju u dva dijela i svežite ih,pa spojite u jedan čvrsti konjski rep. Na pramenove nanesite gel i ispletite čvrstu pletenicu te ju smotajte u punđu. Pričvrstite ju običnim špangicama. 

Punđa iz 90-ih

 | Autor: Getty Images Getty Images

Prije nego krenete s oblikovanjem punđe, odlučite koje ćete pramenove ostaviti van, a pritom se uvijek vodite motom manje je više. Debeli pramenovi uz lice i nisu baš privlačni, radije izvucite "mladu" kosu. Kosu zatim podijelite u dva dijela, bez četke i proizvoda za oblikovanje, kako bi sve izgledalo prirodnije i spontanije. Skupite kosu na vrhu glave (osim pramenova koje ste odvojili) i svežite ju u neurednu punđu. Za još "neuredniji" look poslužite se lakom za kosu i razbarušite ju prstima. 

Ovisno o look-u na kojeg ciljate, pramenove uz lice ispeglajte peglom za kosu ili ih razbarušite prstima.

Photo: Getty Images

Komentari 0