Beauty
Ne znamo za vas, ali mi počinjemo koristiti bronzere i sve brončano! Ne znamo za vas, ali mi počinjemo koristiti bronzere i sve brončano! Ne znamo za vas, ali mi počinjemo koristiti bronzere i sve brončano! Ne znamo za vas, ali mi počinjemo koristiti bronzere i sve brončano! Ne znamo za vas, ali mi počinjemo koristiti bronzere i sve brončano! Ne znamo za vas, ali mi počinjemo koristiti bronzere i sve brončano! Ne znamo za vas, ali mi počinjemo koristiti bronzere i sve brončano! 1/11 Ne znamo za vas, ali mi počinjemo koristiti bronzere i sve brončano! Ne znamo za vas, ali mi počinjemo koristiti bronzere i sve brončano! Ne znamo za vas, ali mi počinjemo koristiti bronzere i sve brončano! Ne znamo za vas, ali mi počinjemo koristiti bronzere i sve brončano!

Ne znamo za vas, ali mi počinjemo koristiti bronzere i sve brončano!

konturiranje lica bronzerom na njemu će ostaviti svjetlucave čestice i njime ćete lako postići onaj preplanuli look

Čim vidim sunce, tražim si bronzer. Proljetna kozmetika polako izlazi iz ladice, odspavala je zimski san i sada je spremna za sunčanje. Police parfumerija istodobno se pune tim neodoljivim teksturama koje ljeto znače, uz bronzer ćemo uskoro potražiti i nešto tamniji puder. No prije nego što potamnimo, možemo si pomoći jednostavnim trikovima. - Da, bronzer žene obožavaju jer im daje efekt osunčanog tena pa si izgledaju mlađe i zdravije. Uskoro nam završava doba bijele puti, čime su i klijentice sve više željne eksperimentirati sa šminkom. A prvi je na listi želja, očekivano, prekrasan bronzer - priča vizažistica Ena Čavlović te nastavlja: - Osobno obožavam konturiranje lica bronzerom koji sadrži svjetlucave čestice. Nije teško postići ljetni, svježi ten. Bronzer nanosimo na sredinu jagodica, na mjesta gdje prirodno potamnimo, uglavnom su to sredina čela, brada i vrh nosa. Ovdje ću spomenuti i highlighter, koji je zapravo idealan u simbiozi s bronzerom. Highlighter se nanosi nakon bronzera, iznad jagodične kosti, a možete ga natapkati i na teksturu bronzera. Uz zlaćani ten trenutačno imamo na biranje i slične nijanse poput osunčane žute koja čini zanimljiv spoj upravo s brončanim tonovima. Za takve neobične boje sjenila odlične su kremaste teksture koje danas nudi sve više kozmetičkih brendova. Predlažem jednu divnu kombinaciju: žuta ide na unutarnji dio oka za takozvano otvaranje pogleda, a zlatna na vanjski za dašak glamura. Kad radim sa zlatnim sjenilom, prije toga napravim konturu oka bronzerom, boja djeluje efektnije. Možete se poigrati i isprobati još jedan dobar trik - zericu sjenila koje ste stavili na oko stavite na vrh jagodica.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL Usne su ovdje posljednje na tapeti, neka ih ukrasi neko nježno sjajilo ili bež ruž, moraju djelovati prirodno, dodaje vizažistica. Bronzer kupujemo prema puti, parfumerije i drogerije uglavnom nude svijetlu i tamniju nijansu. Treba paziti da lice ne djeluje kao da imamo mrlje i upravo zbog toga bronzer je najljepši kad ima sjajne čestice koje privlače sunce jer izgledamo kao da smo danima bili na otvorenom. Možemo ga nositi i solo, on je super stvar i kad nam se ne da puno šminkati. Zato treba dobro hidratizirati kožu, osobito ako je formula u prah varijanti - predlažemo pojačanje nekim dobrim serumom koji ima aktivne sastojke za vlaženje kože tijekom cijelog dana. On neka uz kremu čini podlogu koja će trajati satima.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL Obrve su ovdje također prirodne, možete ih lagano iscrtati olovkom u tonu kose ili istaknuti posebnim prozirnim gelom. S dolaskom toplijeg vremena u fokus ulaze i kreme za matiranje koje reguliraju proizvodnju sebuma i razni inovativni koncentrati koji obnavljaju kožu usred boravka na suncu. Ne zaboravite zaštitni faktor, osobito ako uskoro krećete na neki produženi vikend na moru. Prirodni stil šminkanja dopušta nam igru kosom: predivno izgleda s natapiranom, zanimljivom frizurom. Ana Kuštre, vlasnica salona Anel, predlaže kako je kreirati:

- Prednost jako natapirane kose imaju kovrčave kose, a na ravnima je dobro prije svega napraviti valove. Alat koji je potreban za izradu ovakve frizure su češalj za tapiranje i blagi lak za kosu, a možete koristiti i pastu koja stvara zanimljiv efekt paučine na kosi. Kod ovakvih izazovnih frizura potrebno je odijeliti kosu na tanje pramenove i uređivati pramen po pramen. Moramo čvrsto držati svaki pramen i krenuti od pola dužine kose. Nakon toga svaki pramen učvrstite lakom. Nakon što je cijela natapirana, možemo oblikovati frizuru prema želji ili je ostaviti tako pomalo divlju, raspuštenu. Zanimljivo će izgledati niska punđa, raskuštrana pletenica ili čak rep na jednoj strani. Ako koristite pastu za paučinasti efekt, na kraju tapiranja nanesite je na dlanove i pljeskanjem zagrijte. Pljeskajte je tik iznad vlasi, ona će se posuti posvuda. No moram reći i da često tapiranje izaziva lomljene i isušivanje kose. Nakon što ste prošetali svoju frizuru, navečer je obvezno počešljajte prije nego što je namočite vodom. Primijetit ćete da joj je potrebna dodatna njega, ovdje pomažu vrhunska ulja od makadamije i argana koji joj vraćaju vlagu - dodaje. Atraktivna frizura i dašak proljetnog bronzera sigurna su beauty formula idealna za veličanstveni doček sunčanog proljeća.

Photo: Danijel Berković/PIXSELL

Komentari 0