Beauty

Ne zaboravite na rumenilo: Kako izabrati pravo

Kad je u pitanju korištenje rumenila, vizažisti tvrde da je poželjno postići efekt ”kao da vas je zima ištipala za obraze”

Dakle, rumenilo ne smije biti previše uočljivo, već se mora stapati s bojom kože i djelovati kao da ste se prirodno zarumeneli. Ali, kako se to postiže? Prije nanošenja rumenila nasmiješite se da biste naglasili jagodice, odnosno najistaknutije dijelove obraza. Na tom mjestu rumenilo bi trebalo biti najintenzivnije, a od tamo bi ga trebalo raspršiti prema sljepoočnicama i duž linije obraza. Zlatno pravilo nanošenja rumenila je ovo - treba ga dobro utrljati i lagano nijansirati. Naravno, postoje i određena profesionalna pravila i trikovi koje možemo primjenjivati.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Koja boja vam odgovara?

Analizirajte boju kože lica. Ako koristite rumenilo u nijansi koja nije prisutna u vašem tenu, krajnji rezultat će biti neprirodan.

Svijetla koža i oči

Svijetao ten sadrži narančaste i ružičaste podtonove, pa su rumenila u svim nijansama ružičaste ili koraljne boje savršen izbor. Tamnije boje će djelovati neprirodno (nalik na gejše), dok rumenila zemljanih tonova mogu kreirati žućkast izgled kože.

Maslinasti/tamni ten

Prema tvrdnjama make up artista, maslinasta koža sadrži zlatne podtonove, pa su brončana rumenila ili rumenila sa zlatnim tonom najbolji izbor. Klasične crvene nijanse također djeluju lijepo na maslinastoj koži, dok hladne ružičaste nijanse trebate izbjegavati.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0