Beauty

Ne dajte se prevariti: Naučite raspoznati pravi parfem od kopije

Celofan na pakiranju, sitni detalji na bočici, serijski broj... Sve to odaje radi li se o pravom parfemu ili njegovoj kopiji

Ako se ne želite boriti  glavoboljom i migrenom, problemima sa sinusima, svrbežom, osipom, osjećajem peckanja na koži te respiratornim problemima, otkrivamo vam pet trikova koji će vam pomoći da lako i učinkovito prepoznate kvalitetan parfem i uživate u njegovom mirisu.

Pakiranje

Kutija parfema uglavnom je omotana prozirnim i urednim celofanom. Sama kutija oštrih je rubova i izrađena je od najkvalitetnije vrste kartona. U kutiji oko parfema nema slobodnog prostora. Na njoj je nemoguće pronaći pisane i gramatičke pogreške u nazivu i sastavu.

Preporuka: Pronađite fotografiju pakiranja parfema željenog proizvođača i provjerite elemente te linije, ili konkretnog proizvoda, te vodite računa da nema odstupanja.

Bočica

Izrađena je od najkvalitetnijeg stakla, s puno sitnih detalja, najčešće utisnutih, koji karakteriziraju brend ili proizvođača.

Preporuka: Upoznajte se s karakterističnim oznakama, potražite ih na bočici i obratite pažnju da cjevčica parfema u njoj stoji ravno.

Izgled tekućine

Kristalno čista, bez čestica i sedimentnih tvari.

Preporuka: Testirajte parfem na koži, ili čak prozoru, ako sumnjate u njegovu originalnost. Kvalitetan parfem nikada ne ostavlja masni trag.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Miris

Potražite jasan miris koji karakteriziraju kompleksne troslojne mirisne note: gornja, srednja i bazna. Miris nikada nije jednostavan i ne smije se osjetiti alkohol.

Serijski broj

Iako je najpodložniji i najlakši za kopiranje, pa samim tim i najmanje pouzdan, nije ga na odmet provjeriti. Obično je utisnut ili zalijepljen na dnu i sastoji se od tri ili četiri znamenke.

Preporuka: Usporedite ga s brojem na kutiji koji se većinom nalazi pored bar koda. Moraju se poklapati. Proizvođači, u namjeri da se izbore s kopiranjem, često mijenjaju mjesto serijskog broja na bočici, pa vam i to može biti jedan od pokazatelja.

U potrazi za imenom brenda, koji većini mnogo znači, nemojte zaboraviti da kvalitetan parfem karakteriziraju isključivo punoća i trajnost mirisa. Ne dopustite da vas zavara cijena ili ekskluzivan izgled parfumerije. Poslužite se trikovima i odaberite parfem koji će provjereno i sigurno sadržavati 50 posto čistih, provjerenih, testiranih sastojaka koji daju dugotrajan i jedinstven miris.

Photo: Getty Images

Komentari 0