Beauty

Ne biste vjerovali na što sve utječu stres i prehrana

Kosa je oduvijek bila simbol ljepote i ogledalo zdravlja stoga nije neobično da je jedna od najvećih ženskih briga tanka, slaba i nedovoljno gusta kosa. Donosimo ti 4 najčešća razloga zbog čega ti je kosa stanjena i manje otporna

Genetika igra važnu ulogu u kvaliteti tvoje kose, ali postoji još jedan čimbenik a to je njega. Ako si primijetila da je u zadnje vrijeme tvoj zavezani rep sve tanji, a razdjeljak sve rjeđi, možda su ovo neki od razloga. 

Nedostatak minerala u organizmu

Nedostatak minerala u organizmu poput željeza može uzrokovati slabljenje vlasi što se najviše očituje kod žena u razdoblju pred menopauzu. Cink je također važan mineral za poticanje rasta, obnavljanje stanica i zdravlje općenito. Cink je poznat i kao regulator hormona u tijelu koji će spriječiti smanjenje mase kose samo ako se pravilno dozira.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Nepravilna prehrana

Budući da se kosa uglavnom sastoji od proteina, iznimno je važno konzumirati tu prehrambenu grupu namirnica u odgovarajućoj količini. Također povećani unos šećera, alkohola i brze hrane narušava zdravlje kose kao i zdravlje općenito. Primijetiš li da ti se kosa prorjeđuje, morala bi svakako više pozornosti posvetiti prehrani i obavezno smanjiti unos masnoća. Naime, prehrana bogata masnoćama povezana je s visokim razinama testosterona, koji je pak odgovaran za stanjivanje kose.

Stresna svakodnevnica

Stres dodatno djeluje na hormone, time i normalno funkcioniranje kože glave što dovodi do suhe i rijetke kose. Nakon smanjenja stresnih događaja kosa će se vratiti u ravnotežu i ponovo povećati svoju gustoću tako da je to dobra vijest. Antistresna masaža osim što će te opustiti, poboljšati poboljšati cirkulaciju na tjemenu i stvoriti bolje uvjete za rast nove kose. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Promjena godišnjeg doba

Stanjena i slaba kosa je pojava koju najviše primjećujemo u proljeće i jesen. Razlog tome je očekivana izmjena hormona iznenadnim smanjenjem sunčevih zraka. Riječ je o prirodnom fiziološkom procesu uzrokovanom obnavljanjem vlasišta tako da nema razloga za zabrinutost.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Smanjen volumen kose čini razdjeljak vidljivijim. Kosa je tanja na dodir sa prorijeđenim područjima oko ušiju i na sljepoočnicama. Smanjenje volumena kose obično je primjetno kada se kosa skupi u punđu ili rep.

Na sreću, šampon Vichy Dercos Densi Solutions značajno poboljšava debljinu kose za dobivanje gušće i otpornije kose.*  Dercos Densi-Solutions ciljano djeluje na korijen i vlakno kose u samo 3 koraka. 

Korak 1. Densi-Solutions šampon za tanku i slabu kosu bez parabena je proizvod koji koristimo kako bi poboljšali kvalitetu vlasi. Proizvod je prozračne teksture koja efikasno čisti kosu bez ostavljanja masnih tragova - savršen za tanku kosu kojoj je potreban volumen od korijena do vrhova.

Korak 2. Zatim slijedi balzam za povećanje debljine kose kako bi se ojačala struktura tanke kose. Za razliku od uobičajenih regeneratora, ovaj balzam se nanosi od korijena duž cijele vlasi i svojom osvježavajućom, gelastom teksturom daje dozu svježine neposredno nakon nanošenja.

Korak 3. Na kraju se nanosi Densi-Solutions koncentrirana njega za tanku i rijetku kosu koja se ne ispire, a djeluje na vlasište jačajući kosu od korijena. Poboljšava gustoću kose u samo 6 tjedana.* 

 | Autor: Vichy Vichy

*Potrošački test, 138 žena, 6 tjedana, uporaba svih proizvoda iz Densi Solutions linije

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0