Beauty

Naučite osnove: Ovako profesionalci šminkaju usne!

Mislite da je šminkanje usana mačji kašalj? Ovi savjeti profesionalaca otvorit će vam oči i donijeti najbolje rezultate

Zaboravite malo na sjajilo. Ruž se vratio na scenu i usne su opet jako našminkane, bogate i izuzetno rafinirane. Pravo je vrijeme da naučite pravila za nanošenje ruža:

1. Započnite na svježem

Napravite piling jednom ili dva puta tjedno. Možete pokušati s mješavinom soli i bademovog ulja. Zatim nanesite balzam.

2. Izbjegnite šljokice

'Šljokice mogu djelovati jeftino. Odraz svjetla treba da dolazi od vlažnih komponenti, a ne od metalik pigmenata ', kaže vizažist Troy Sarat.

3. Pronalaženje prave nijanse

Odaberite boju ruža na temelju prirodne boje usana, a ne tena. Žene blijedih usana izgledaju najbolje uz nijanse višnje ili koralja. Na prirodno crvene usne najbolje pristaje ružičasti, narančasti ili ruž u boji ciklame, za tamne usne najbolji su ruževi u nijansi tamnog vina i terakote.

 | Autor: Getty Images Getty Images

4. Boja kože

Da li želite gotovo neprimjetne bež nijanse ,? Odaberite one koje su tek malo svjetlije ili tamnije od vašeg tena. Ako ste blijedi, uzmite ruž s malo ružičaste. Ako vam je ten maslinast ili žućkast, odaberite bež u nijansi pijeska.

5. Izbjegnite vampirski izgled

Nijanse s plavim i crnim pigmentom mogu biti ozbiljne, ostarit će vas i stvoriti gotovo zastrašujući izgled. Umjesto toga, uzmite tamni ruž s pigmentom voćnih bobica.

6. Ne zamarajte se ocrtavanjem

'Ocrtavanje rubova više nije obavezno', kaže Sarat. Da biste naglasili neki detalj ili stvorili simetriju, koristite olovku koja se slaže s bojom vaših usana, a ne ruža.

7. Omekšajte rubove

Pažljivo šminkanje je dobro, ali klinička preciznost nije. Lagano izbrišite rubove usana.

 | Autor: Getty Images Getty Images

8. Počnite u sredini

Bez obzira koju nijansu nanosite, uvijek započnite u sredini usana, te povucite boju prema rubovima. Nanesete li boju direktno na rubove, izgledat poput klauna.

9. Ne pretjerujte

Jaku boju nanesite samo na donju usnu, zatim stisnite usne tako da boja prijeđe i na gornju, te prstom razmažite boju.

10. Maramice!

Ako želite boja potraje, ruž nanesite pravilno, pritisnite na maramicu, pa zatim opet nanesite ruž. Prvo nanošenje i pritiskanje na maramicu će stvoriti podlogu, a drugo nanošenje ruža dat će sjaj i novi sloj.

Photo: Getty Images

Komentari 0