Beauty

Naša vrhunska dermatologinja o trendovima za ljepotu kože, ali i kako ćemo je spasiti od izloženosti stresnoj 2020.

  • Već treću  godinu zaredom natječaj brenda miss7 Value4Money: beauty bira najjače igrače na tržištu u svijetu kozmetike 
  • O tome koji proizvodi iz beauty industrije najbolje odgovaraju kriteriju vrijednost za novac 2020. odlučivale ste vi, naše čitateljice, te miss7 žiri
  • Uz hair stylista Zvonimira Franića, vizažisticu Sanju Agić te glavna urednicu miss7, Tonkicu Zlački, članica stručnog žirija je i dr. med. Nevia Delalle, naša poznata dermatologinja
  • Profesionalna i pristupačna dr.med. Nevia Delalle otkrila nam je koji su to trendovi kada je u pitanju zdravlje i izgled kože, a i kako je najbolje njegovati uslijed izloženosti ovoj stresnoj 2020. godini

Estetika je u životu doktorice medicine Nevie Delalle, čini se, bila predodređena. Rođena Splićanka najljepše godine djetinjstva i odrastanja provela je u Trogiru i u gradu podno Marjana, kako je ispričala, okružena umjetnošću i ljepotom hodajući kroz svaku ulicu svojih gradova. Danas je uspješna žena, specijalistica dermatovenerologije koja stoji iza poliklinike Dermalife u Zagrebu.

Uz  istančan smisao za ljepotu doktorica je s juga ponijela ljubav prema moru koje smatra svojim drugim domom. Tamo, sigurna i zaštićena, uživa u levitaciji, tišini, mraku nakon čega je spremna uhvatiti se s bilo kakvim izazovom na kopnu. Ovaj poseban doživljaj mora doktorici je usmjerio put nakon završenog medicinskog fakulteta na Sveučilištu u Zagrebu.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

''Prije specijalizacije sam otišla u Split i završila poslijediplomski studij iz podvodne medicine, jer mi je to područje izuzetno zanimljivo i kako bih možda pokušala dobiti odgovore na neka pitanja koja su medicinski i fiziološki neobjašnjiva. Tada sam ronjenje još više zavoljela. Ronim kada god mogu, a nije rijetko da na službenim stranicama te na Instagramu poliklinike Dermalife između postupaka koje provodimo, ubacujem i slike ronjenja, jer ne mogu odoljeti podijeliti i tu svoju drugu ljubav’’, ispričala nam je.

Najveći izazov

Upravo joj je željena specijalizacija, kao i većini njezinih kolega, predstavljala i najveći izazov u struci.

''Imala sam sreću da sam se odmah po završenom studiju zaposlila u poliklinici Nemetova, danas Aviva. Tada je dr. Jurinović, osnivač i ravnatelj poliklinike, imao puno razumijevanja i sluha za mlade liječnike te sam dobila specijalizaciju dermatologije i venerologije u KB “Sestre Milosrdnice”. Tada sam ponovno imala sreću da sam se školovala u najboljem timu liječnika na čelu akademkinje Mirne Šitum, a pod mentorstvom primarius Lenke Oremović’’, ispričala nam je Nevia.

Izvanredna prilika

Bio je to nastavak puta u kojem je izabrala smjer vođena srcem; dermatokirurgiju i kozmetologiju. Kako se u to vrijeme pojavila i internacionalna specijalizacija iz anti aging medicine, uočila je priliku za izvanrednu ekstenziju znanja iz područja o kojem se malo govorilo i znalo na našim područjima. Nakon dvije godine educiranja od strane najboljih europskih i svjetskih dermatologa i estetskih liječnika diljem Europe, znala je da će to biti njezin put do kraja karijere.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

No, još uvijek daleko od kraja karijere, doktorica Dellale je u sljedećem koraku napravila značajan odmak.

''Osnovala sam laserski centar u poliklinici Nemetova, počela s aplikacijama filera i provodila ostale estetske postupke, ali moje ambicije i želja za napretkom su nadmašili mogućnosti koje mi je mogla pružiti takva ustanova. Tako se rodila ideja za osnivanjem poliklinike Dermalife, a danas mislim da je to bila najbolja odluka te i danas nakon 11 godina, idem zadovoljna na posao’’, ispričala je.

Mjerilo uspješnosti su zadovoljni pacijenti

Da je uspješna, nimalo ne dvoji jer mjerilo su joj njezini pacijenti koji s jednakim povjerenjem dolaze i danas baš kao i prvog dana kada je poliklinika otvorila vrata.

‘’ Tri, četiri generacije iz iste obitelji su u mojoj kartoteci, a na to sam najviše ponosna. U privatnoj medicinskoj praksi postoje dva moguća smjera u kojem se business razvija, a to je rast i širenje tijekom godina ili zadržavanje na individualnom pristupu s pacijentima uz samostalno preuzimanje odgovornosti. Pacijenti imaju povjerenje, jer osoba koja predstavlja i čini polikliniku ujedno ih sluša, liječi i čini zadovoljnima. To nije moguće u velikim poliklinikama što je razlog moje odluke rada u manjem timu’’, istaknula je doktorica.

 | Autor: Pixsell/Goran Stanzl Pixsell/Goran Stanzl

Vrhunski rezultati prema svjetskim mjerilima

No, osim što ih dočekuje ugodno, profesionalno i stručno osoblje, pacijente poliklinike Dermalife očekuju metode i tehnologije koje jamče vrhunske rezultate, baš u skladu sa svjetskim trendovima. 

‘’Rekla bih da Hrvatska, zahvaljujući vrhunskim stručnjacima, može stati uz bok najrazvijenijim zemljama svijeta kada je u pitanju estetska i antiaging dermatologija. Uz vrhunsku tehnologiju među kojima su radiofrekvencijske, ultrazvučne, laserske metode ili frakcijske metode plazmom, važno je znanje i kombiniranje različitih metoda, koje nisu nužno skupe i bazirane na energiji ili svijetlu. Kombinacijom mehaničkih i kemijskih te drugih stimulativnih metoda i na koncu različitim skinboosterima, filerima i aplikacijom botulinum toksina ili postavljanjem mezoniti, postižu se vrhunski rezultati’’, rekla je Nevia.

Trendovi kada su u pitanju zdravlje i ljepota kože

A kada su u pitanju trendovi s obzirom na zdravlje i ljepotu kože, dr.med. Nevia Delalle je imala spreman odgovor.

‘’Manje je više, trend je koji njegujem od samog početka, a posljednjih godina je to zapravo postao i trend, jer meni kao dermatologu je jedino lijepa zdrava koža, a potom i svi estetski postupci koji se provode idu u skladu s prvo zdravom, a onda i lijepom kožom. Kada je potrebna korekcija kontura, volumena ili ožiljnih promjena, tada nastojim uskladiti želje pacijenata s mogućnostima, ali nikada ne idem protiv svojih principa i estetske prihvatljivosti’’, rekla je dermatologinja.
 
Za očuvanje lijepe i zdrave kože, smatra, apsolutno je prihvatljivo na vrijeme započeti s antiaging postupcima kako bi se prevenirali rani znakovi starenja. ‘’Na taj način povremenim touch up postupcima održavamo postojeće stanje, a bez nepotrebnog dodavanja velikih količina filera. Sve to dovodi do prirodnog izgleda, a to je cilj, dodala je. 

 | Autor: Pixsell/Goran Stanzl Pixsell/Goran Stanzl

Njega kože u stresnoj 2020.

Neprijatelj našem dobrom prirodnom izgledu mogla bi biti i ova nezgodna 2020. godina, puna stresova i noviteta poput nošenja maski i učestalog dezinficiranja ruku. Koža, naš najveći organ i sama je vjerojatno je još jedna žrtva zbivanja. 

‘’Primjećujemo izrazito pogoršanje i porast kontaktnih dermatitisa na rukama, a na licu akne uslijed nošenja maski. Savjetujem redovitu hidrataciju, nutritivne kreme, skinboostere hijaluronskom kiselinom kako ruku, tako i dekoltea regije i lica. Povremeni Hydra beauty postupci, mezoterapiju, microneedle metode u kombinaciji s kemijskim pilinzima. Uz to, važno je sto vise boraviti na zraku i izbjegavati suhi zrak, savjetovala je doktorica. 

‘’ Ali srećom, 2020. godina polako ide svom kraju i nadam se boljoj i uspješnijoj novoj’’, poželjela je dr. med Nevia Delalle. 

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0