Beauty

Naš izbor: 5 BB krema za ovo ljeto u koje se kunemo

BB kreme nisu ništa novo na tržištu, no sada kada se hype oko njih smirio, prošlo je dovoljno vremena da procijenimo koje se isplati kupiti, a koje izbjeći. Izabrale smo najbolje

Priča o BB kremama kreće u Njemačkoj, gdje su je dermatolozi koristili kako bi pomogli pacijentima da se bolje osjećaju nakon operacija laserom, no ovaj multitasking proizvod svoju popularnost dostiže tek nakon što ga se uhvatila jedna korejska glumica; ipak je korejski skincare nešto na što se ne žmiri!

I u čemu je u stvari fora? BB kreme, odnosno beauty balm ili blemish balm kreme, stvorene su s idejom da njeguju kožu, ujednačavaju i čiste ten, štite od UVA i UVB zraka, a pritom prikrivaju nepravilnosti, prištiće i crvenilo. Zvuči pomalo nevjerojatno, i ne možemo reći da će BB krema učiniti čuda za vaš ten, ali ona ga svakako ne bi trebala uznemiriti. 

Jedna od negativnih strana ovog proizvoda je mali broj boja u paleti, najčešće samo light i medium, koje to praktički nisu. S druge strane, BB kreme posebno su popularne ljeti kada se okrećemo lakšim podlogama, no najveća zabluda je da su BB kreme najlakši proizvod koji možemo staviti na lice. Naime, BB kreme su često poprilično guste teksture, iako ne prekrivaju dobro (lagana do srednja pokrivnost, neke su nadogradive!), dok su najlakši odabir puderi na bazi vode; na kraju će odabir pasti na onaj proizvod koji ima tvoj ton kože i u kojem se osjećaš bolje.

Ipak, BB kreme preporučujemo kao dobru alternativu za dane kada ne želiš imati punu pokrivnost, ali ipak želiš lijep i ujednačen ten. U nastavku ti donosimo naših ultimativnih 5 BB krema favorita - isprobano i potvrđeno da zaista djeluju!

 

Objavu dijeli Emma-Kate Hewitt (@emhewitt_)

1) Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector - 63,99 kn

Dugogodišnji favorit, jedan je od rijetkih koji zaista dolazi u svijetloj nijansi kada kaže "light". Vrlo je tekuće teksture, ali ima zavidnu, nadogradivu pokrivnost, a matiraš li ga, trajat će kao prosječan puder.

2) MAC Prep + Prime BB Beauty Balm Compact SPF 30 - 243,90 kn

Iako MAC ima i tekuću verziju, njihov BB u kompaktnom pakiranju nam je draži. Radi se o proizvodu koji ima gušću teksturu (čak gušću od MAC-ovih najlakših pudera), ali izgleda lijepo i dewy na koži, dolazi u većem broju nijansi i ima visok zaštitni faktor. Njegova pokrivnost je srednja.

3) Dior Diorskin Nude BB Creme SPF 10 - 309 kn

Vrlo lagana i tekuća tekstura koja daje onaj neodoljivi glow. Ima zaštitan faktor iako jako slab, ali lice prelijepo ujednačava, ne uvlači se u borice oko očiju i ostavlja prozračan osjećaj na koži. Jedna je od finijih BB kremica na tržištu, iako ima zeznutu pumpicu koja izbacuje previše proizvoda jednim stiskom.  | Autor: Promo Promo

4) Maybelline Dream BB Fresh SPF 30 - 39,99 kn

Ova BB krema jedan je od drogerijskih favorita. Radi se o srednje gustoj teksturi sa zaštitnim faktorom 30, koja zaista i dolazi u svijetloj nijansi što je kod BB krema rijetkost. Između ostaloga, ima lijepi sjaj, vrlo nenametljiv.

5) Vichy Idealia BB Cream SPF 40 - 187,94 kn

Dolazi u uskoj tubi koja se lijepo dozira, a radi se o BB kremi srednje gustoće. Međutim meka je, lijepo se razmazuje i miriše čisto. Finiš koji daje je satenski i vrlo prirodan.   | Autor: Promo Promo

Photo: Promo

Komentari 0