Beauty
1/7

Napravite raskošnu punđu s pletenicama

Ako ste se ikad pitali kako to da na modnim revijama viđate najnevjerojatnije frizure, odgovor je - umeci. Iako nisu svakodnevan modni detalj, mogu vam pomoći da zablistate i imate frizuru o kakvoj ste oduvijek sanjali.

Za izradu ove frizure poželjno je da imate što dulju kosu kako biste mogli isplesti pletenicu, no čak i ako je nemate, možete je napraviti, ali u tom slučaju će vam trebati jedan umetak više. Uz tri (odnosno četiri) umetka u obliku pletenice (u boji koja je što sličnija boji kose), trebaju vam četka, ukosnice, lak za kosu, gumice i malo strpljenja.

 | Autor: Žarko Bašić/Pixsell Žarko Bašić/Pixsell

Kosu najprije dobro raščešljajte i visoko svežite kosu u rep. Zatim ispletite čvrstu pletenicu i učvrstite gumicom. U ovom slučaju, gusta kosa nije na odmet, jer će pletenica biti punija. Ako imate nešto kraću kosu. Jedan umetak stavite na rep i dobro pokrijte tragove.

 | Autor: Žarko Bašić/Pixsell Žarko Bašić/Pixsell

Pletenicu omotajte oko njene osi i dobro učvrstite ukosnicama. Sada ste dobili malu punđu koju možete nadograditi. Krenite s prvim umetkom. Položite ga preko gornjeg dijela glave da vidite kakav look želite postići. Možete ga staviti kao obruč, no mi smo se odlučili položiti ga pomalo dijagonalno, na jednu stranu glave.

 | Autor: Žarko Bašić/Pixsell Žarko Bašić/Pixsell

Preko njega, položite drugi umetak i učvrstite, a zatim i treći, pazeći da sakrijete krajeve. Cijelu frizuru fiksirajte lakom.

 | Autor: Žarko Bašić/Pixsell Žarko Bašić/Pixsell

Idealno bi bilo koristiti umetke od prave kose, ali njihova cijena je nažalost izrazito visoka. Umjetna vlakna danas izgledaju gotovo identično, a pružaju trendi izgled. U krajnjem slučaju, uvijek možete kombinirati nekoliko pletenica raznih debljina kako bi dobili željeni izgled.

 | Autor: Žarko Bašić/Pixsell Žarko Bašić/Pixsell

Više slika pogledajte u galeriji...

Make up: Dino Baksa

Photo: Žarko Bašić/Pixsell

Komentari 0