Beauty

Nakon obilaženja Adventa koža ruku ti je suha i ispucala? Proizvodi i savjeti kojima ju možeš spasiti!

  • Čak i ako inače nemaš suhu kožu, velika je šansa da će ti tijekom Adventa, a i zimskih praznika općenito, dobro doći koji savjet više za njegu kože ruku
  • Veselimo se kuhanom vinu i hrani, i boravku na snijegu, ali ne razmišljamo uvijek na vrijeme o tome kako zaštititi svoje ruke od zime dok uživamo vani
  • Evo nekoliko savjeta za prevenciju te spas kože ruku koja je suha i ispucala, također donosimo 7 najboljih krema za ruke na tržištu u 2023.
  • Pročitaj više: Ovaj drogerijski gel za obrve je vrlo pristupačan, a lako postiže brow lift efekt

Svi oni koji vole posjećivati Advent i uživati u kuhanom vinu i raznim slanim specijalitetima kao i slatkim poslasticama, znaju da duži boravak vani na hladnoći dolazi i s nekim nedostacima. Hladno vrijeme, kiša i snijeg te česta ili dugotrajna izloženost ovim zimskim vremenskim uvjetima, gotovo uvijek će ostaviti kožu naših ruku ispucalom i bolnom.

Međutim, nema potrebe za brigom jer postoji veliki broj proizvoda i korisnih savjeta koji nam mogu pomoći u zaštiti i njegovanju kože ruku, osiguravajući da ostanu meke i podatne čak i tijekom zime. U nastavku donosimo nekoliko učinkovitih savjeta za sprječavanje suhoće i pucanja kože. Također, na kraju možeš naći i najbolje kreme za ruke koje je uvijek dobro imati pri ruci kako bi se bez brige mogla upustiti u svoje zimske avanture, znajući da će ti ruke biti očuvane.

kovrčavi bob Možda vas zanima Kovrčavi bob je vrlo tražena frizura, u svim verzijama - ove lookove želimo kopirati! Rubrika Beauty Beauty

Zaštiti svoje ruke

Prevencija je ključna kod mnogih stvari pa tako i kada je riječ o očuvanju zdravlja kože ruku. Kako bi osigurala odgovarajuću zaštitu, prije nego što izađeš van, ne zaboravi ponijeti rukavice. One će djelovati kao barijera, štititi ruke od grubih učinaka hladnog zraka i vjetra. Na taj način ne samo da štitiš kožu svojih ruku od potencijalne suhoće i pucanja, već i pomažeš koži zadržati prirodnu vlažnost, održavajući je hidratiziranom i zdravom. Poduzimanje ove jednostavne mjere opreza može uvelike pomoći u sprječavanju daljnjeg oštećenja kože.

Napravi nježni piling ruku

Piling ruku je izvrstan način za poboljšanje zdravlja i izgleda kože. Uklanjanjem odumrlih stanica kože stvaramo svježe i čisto “platno” za nanošenje hidratantnih proizvoda. To će im omogućiti dublje prodiranje i pružanje maksimalne hidratacije. Ključno je odabrati nježni piling koji je posebno dizajniran za osjetljivu kožu kako bismo izbjegli bilo kakvu moguću iritaciju. Uključivanjem ovog koraka u rutinu, jednom ili dvaput tjedno, osigurat ćemo svojim rukama da ostanu glatke i meke.

Odaberi pravi sapun

Izbjegavaj korištenje grubih i isušujućih sapuna koji mogu ukloniti prirodna ulja iz vaše kože. Odaberi blage i hidratantne formule sapuna koji će očistiti ruke bez dodatnog isušivanja. Pri odabiru proizvoda važno je tražiti one koji su bez mirisa i koji su posebno formulirani za osjetljivu kožu. S obzirom na to koliko često u danu peremo ruke (puno češće nego što ih se sjetimo namazati kremom), ovo je jako važan korak koji može učiniti značajnu razliku.

Možda vas zanima 9 najboljih Zara parfema i 9 dizajnerskih mirisa na koje nas najviše podsjećaju Rubrika Beauty Beauty

Isprobaj tretman preko noći

Za intenzivniji tretman ruku ili spas kože u zadnji čas, pokušaj nanijeti debeli sloj kreme za ruke ili vazelina na kožu ruku prije spavanja. Potom navuci par pamučnih rukavica kako bi zaključala vlagu i ostavi proizvod da djeluje preko noći. Ujutro ćeš se probuditi s dubinski hidratiziranim rukama koje su glatke i više niti malo bolne. Jako je važno odabrati rukavice koje su pamučne jer su one prozračne, lagane i nježne za kožu.

Hidratacija, hidratacija i još hidratacije!

Za razliku od uobičajenih losiona za tijelo i univerzalnih krema, kreme za ruke su gušće i sadrže veću koncentraciju ulja jer je koža ruku deblja od ostatka tijela i potrebno joj je više ulja i lipida za vraćanje vlage. Stoga ne čudi što je jedna od najvažnijih stvari koju možeš poduzeti u borbi protiv suhih i ispucalih ruku redovita hidratacija. Potraži bogatu i hranjivu kremu za ruke koja je posebno kreirana za obnavljanje i zaštitu suhe kože. Obilno ju nanosi tijekom cijelog dana, a posebno nakon pranja ruku i tijekom boravka vani. Niže donosimo neke od najbolje ocijenjenih krema za ruke:

Nécessaire The Hand Cream

 | Autor: Foto: Net-a-porter (24,00 €)

Gold Bond Ultimate Intensive Healing Hand Cream

 | Autor: Foto: iHerb (7,77 €)
Lano Coconutter + Lanolin Coconut Hand Cream Intense

 | Autor: Foto: Lanolips (13,00 €)
L’Occitane Karite krema za ruke za suhu kožu

 | Autor: Foto: L’Occitane (25,60 €)

Možda vas zanima Isprobala sam serum za izbjeljivanje zubi u koji se kunu Kim Kardashian i brojni drugi celebi! Evo kako je bilo... Rubrika Beauty Beauty


O’Keeffe’s Working Hands Cream

 | Autor: Foto: iHerb (12,74 €)
Bioderma Atoderm Mains and Ongles

 | Autor: Foto: Online Ljekarna Corner (5,98 €)
AmLactin Ultra Smoothing Intensely Hydrating Cream

 | Autor: Foto: iHerb (16,36 €)

Photo: Instagram @tini_leah

Komentari 0