Beauty

Najveće tajne vizažista: Postojan ruž, boja korektora...

Plavkaste podočnjake neutralizirat će narančasta nijansa korektora, puder u prahu i maramica fiksirat će ruž, a malo highlightera iznad i ispod obrve razbistrit će pogled

Svaki profesionalac ima nekoliko trikova koje, u pravilu, ne otkriva nikome, bez obzira na to o kojem zanimanju bila riječ. Slično je i s makeup artistima, ali osobno rado dijelim znanje s drugima i pomažem u kreiranju odličnog looka.

Boja korektora

Dobar odabir korektora može uvelike popraviti cjelokupnu sliku, ali i također može još više istaknuti ono što želite prekriti. Područje ispod očiju, takozvani podočnjaci, jedan su od najčešćih problema. Ako niste sigurna koja je boja odgovarajuća da biste neutralizirali problem, pogledajte u krug boja jer je to uvijek ona koja je suprotno. Na primjer, ako imate podočnjake plavkaste boje, za neutraliziranje će vam pomoći narančasti korektor.

Postojan ruž

Kako bi vam ruž bio postojan što dulje, pogotovo ako je riječ o intenzivnoj nijansi kao, na primjer, crvenoj, pokušajte sljedeći trik. Najprije nanesite olovku za usne, što je moguće sličniju boji ruža. Nemojte samo obrubiti usne nego ih kompletno popunite. Nakon što ste nanijeli olovku, nanesite i ruž. Razdvojite papirnatu maramicu na slojeve i jedan lagano pritisnite na usne. Na četkicu nanesite malo pudera u prahu i prođite četkicom preko maramice. Maknite maramicu i nanesite još jedan sloj ruža za usne. Ovim ste postupkom fiksirali ruž i čak ako vam se tijekom dana izbriše, ispod je olovka koja neće tako lako nestati i bit će mnogo jednostavnije osvježiti usne s malo ruža.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Raskošne trepavice bez umjetnih

Da bi vam trepavice izgledale što duže, postoji nekoliko trikova koje možete napraviti kako bi si u tome pomogli. Kao prvo, uvijte trepavice uvijačem. On će ih nadignuti i samim time nakon što nanesete maskaru izgledat će duže. Nikad nemojte uvijati trepavice ako ste već nanijeli maskaru jer postoji velika šansa da će ih uvijač odrezati. Sljedeći trik koji možete napraviti je nanijeti tanku crtu na kapak, odmah uz trepavice. To možete napraviti sa sjenilom koristeći kist te olovkom ili tušem. Za dnevnu varijantu predlažem smeđu nijansu. Efekt će biti isti kao i s crnom, ali neće biti toliko upadljivo, što je za dan i poželjno. Pri nanošenju maskare pokušajte s četkicom doći što bliže korijenu trepavica. Još jedan trik koji možete napraviti, ali za to predlažem večernju varijantu, jest da crnom olovkom oslikate unutarnji dio oka ispod vaših trepavica. Za to je potrebno malo vještine, a budući da je taj dio oka osjetljiv te može škakljati, nemojte se obeshrabriti od prve.

 

Savršene obrve

Dobro počupane obrve samo su dio posla, često je potrebna i dodatna korekcija. To možemo učiniti na dva načina - sjenilom ili olovkom. Sjenilo je meni osobno draži način jer izgleda prirodnije i jednostavnije je za apliciranje. Pri korekciji obrva olovkom se često zna pretjerati pa na kraju obrve izgledaju prenacrtano i preumjetno. Kako biste postigli prirodniji izgled, trik je da umjesto da olovkom povlačite, pokušajte je točkasto nanositi popunjavajući praznine. Naravno, najvažnije je da boju olovke što je moguće više približite boji vaših obrva.

Sjaj highlightera

Jedan od trikova kako da osvježimo lice, pogotovo ako su vam oči umorne, je taj da nanesemo highlighter iznad obrve. Nanesite ga tako da pratite liniju obrve i sa spužvicom ili kistom spojite s ostatkom podloge. Također, malo highlightera možete staviti i ispod obrva prateći liniju. Time ćete vizualno podići obrvu pa vam oči više neće izgledati spušteno i umorno.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0