Beauty

Najveće beauty pogreške koje činimo kad zahladi

Hladni dani koji dolaze tjeraju nas da se toplije odijevamo, te da ulažemo dodatni napor u svoje kozmetičke rituale.

Bez obzira koliko se trudili, neke pogreške nam se ipak potkradu. Nemojte zaboraviti da ljepota dolazi iznutra, te da bi svakako trebalo izbjegavati ove stvari.

1. Nosimo “šešir” frizuru

Osušite kosu do kraja prije nego što stavite kapu ili šešir na glavu i tako spriječite spljoštenu frizuru. Čak će i najmanja vlažnost zalijepiti kosu uz tjeme unutar kape, pa budite temeljiti pri sušenju. Ako nosite razdeljak na stranu – prije stavljanja kape kosu prebacite iza ili prebacite na suprotni razdjeljak, a nakon uklanjanja kape vratite pramenove na uobičajeno mjesto i tako sebi podarite dodatni volumen.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

2. Pogrešno se tuširamo

Oduprite se želji da se dugo polijevate vrućom vodom rano ujutro. Tuširajte se toplom vodom, ali ne duže od 15 minuta, jer ćete u suprotnom narušiti količinu lipida u koži koji su zaslužni za prirodno vlaženje kože.

3. Ne štitimo ruke

Starenje kože prvo se vidi na osjetljivom području šaka pa ga treba dobro njegovati. Njega ruku ne uključuje samo pranje ruku nježnim i kremastim sapunima te redovito nanošenje hidratantnih krema, već i nošenje odgovarajućih rukavica.

4. Zaboravljamo piti vodu

Tijekom ljetnih vrućina nije teško slijediti upute o ispijanju odgovarajuće količine vode, ali u hladnijim mjesecima na to često zaboravljamo. Zimi tijelo grijemo bezbrojnim šalicama vrućeg čaja i kave. Voda nije samo gasitelj žeđi već omogućava i niz drugih važnih tjelesnih funkcija. Između ostalog, utječe na vlažnost kože. Ne zaboravite na svojih šest do osam čaša obične vode svakog dana.

5. Zapostavljamo njegu stopala

Samo zato što u hladnijim mjesecima ne nosimo japanke i otvorene sandale ne znači da moramo zaboraviti na njegu stopala. Podvrgavajte se redovitoj pedikuri – bez obzira činite li to u kozmetičkom salonu svakih pet do šest tjedana ili se prepuštate vlastitom beauty tretmanu svakog tjedna.

 | Autor: Getty Images Getty Images 6. Pogrešna boja pudera

Nedostatak sunčeve svjetlosti tijekom hladnijih mjeseci utječe na boju kože. Nemojte pokušavati bljedilo nadoknaditi upotrebom tamnih podloga, pudera i bronzera. Imajte na umu da jesensko i zimsko bljedilo lica ne podnosi iste kozmetičke preparate koje ste koristili u toplijim mjesecima kada vam je boja tena bila tamnija.

7. Zaboravljamo na usne

Koža usana je vrlo osjetljiva i tanka pa je aplikacija zaštitnih sredstava posebno važna tijekom hladnih mjeseci. Prije izlaska iz kuće nanesite balzam za njegu usana. Tako ćete ih zaštititi od isušivanja i spriječiti pucanje kože.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0