Beauty 22. kolovoza 2013.

Najvažniji jesenski make up trendovi

Guliver Image/Getty Images.

Ljeto je na odmaku i vrijeme je da se upoznamo s make up trendovima za jesen koji su nam predstavljeni na tjednima mode. Naravno da nisu svi lookovi nosivi za svaki dan, ali izdvojila sam njih četiri koji jesu i s kojima se bezbrižno možete poigrati i dati im svoj vlasititi „touch“.

Eyeliner

Eyeliner je već neko vrijeme prisutan u makeup torbicama. Nemojte ga bacati jer će vam trebati i ove sezone. Dva su načina kako ga možete nositi iznimno popularna ove jeseni. Prvi je eyeliner u stilu 60-ih – debela, teška crta s izduženim krajem na gornjem kapku. Da ne bude dosadno i već toliko puta viđeno, slobodno joj dajte svoj osobni futuristički pristup, kao što je, na primjer, neka luda metalik boja eyelinera.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Drugi način nošenja ove sezone je tanka crta uz rub gornjeg kapka. Meni osobno je to vrlo drag način nošenja eyelinera jer tako nanesen uz rub kapka vizualno produžuje trepavice.

Intenzivna sjenila

Intenzivna sjenila apsolutni su hit ove sezone. To se ne odnosi samo na crnu boju, već na sve boje, bitno je samo da je ona intenzivna. Dakle, pri kupnji sjenila obratite pažnju na intenzitet kako ne biste morali nanositi sjenilo više puta da se vidi.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Također se slobodno razigrajte metalik sjenilima i gliterima.  Kod ovog make up-a je vrlo važno da je ostatak lica sveden na minimum, pogotovo usne. Podloga neka bude što bolje i preciznije nanesena kako ne bi neke nepravilnosti odvlačile pažnju od onog što je doista bitno – vaših očiju.

Tamne usne

Ovo je look koji je također već neko vrijeme prisutan, i da, i dalje je IN. Ovo je idealan look za jesen i zimu jer nema straha od visokih temperatura. Naravno, kod jakih ruževa vrlo je bitno da budu naneseni što je bolje i preciznije moguće. Najbolji način za to je da na usne prvo nanesete olovku u toj boji i to na cijele usne. S olovkom ćete puno preciznije iscrtati rub a ostatak će zadržati ruž na usnama puno dulje nego da ga nanesete direktno, bez olovke ispod.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ove godine na tjednu mode mogli smo vidjeti zanimljiv način nanošenja ruževa, takozvane poluobojane usne, gdje se ruž nanosi na sredinu usana i kako se približavamo rubovima tako on nestaje. To sigurno izgleda jako efektno na modnoj pisti, ali ne bih preporučila takvo nanošenje za svaki dan. Većina bi ionako mislila da ste opako pogriješili ili da ste već pojeli sav ruž.

Grunge look

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Povratak u 90-te i grunge/punk look ove ćete sezone češće viđati na ulicama. Poseban naglasak je na sjenilu nanesenom ispod oka koje slobodno može biti i neuredno, pa eto, ako se još  niste dovoljno izvježbali da ga s preciznošću možete nanijeti – ova sezona je kao stvorena za vas. Također bih preporučila da ostatak lica ostane što je moguće manje našminkan kako se ne bi izgubio fokus.

Lookove pogledajte i u galeriji...

Komentari 0