Beauty

Najneurednija manikura je - brazilska!

Lijepi i njegovani nokti prioritet su mnogih žena...

Kućne manikure često imaju potpuno neslavne završetke pa lak za nokte završi svuda osim na noktima. Ako ste pomislili kako je riječ o potpunom beauty neuspjehu, vrijeme je da se upoznate s brazilskom manikurom u kojoj nered simbolizira da apsolutno sve ide prema planu!

Riječ je o tretmanu koji je tipičan, logično, za područje Brazila. Njime ćete nahraniti svoje ispucane i oštećene ruke , a tajna uspjeha brazilske manikure krije se u aktivnim sastojcima Vitamina E i Copaiba ulja koji omekšavaju kožicu oko nokta i dubinski hidratiziraju ruke te sprečavaju gljivične i bakterijske infekcije.

Ako se odlučite za ovu vrstu manikure pripremite se na to da će vaši nokti gotovo potpuno biti prekriveni lakom za nokte (što neće izgledati osobito privlačno). Tek nakon što se lak u potpunosti osuši slijedi uklanjanje suvišnog laka pomoću štapića i vatom natopljenom u aceton. Također, na ovaj način će se ukloniti suvišne masnoće s vaših noktiju kako bi manikura što duže trajala.

 | Autor: Maria Bonita Salon Maria Bonita Salon

Ipak, mnogi se protive brazilskoj manikuri jer se njome uklanja kožica oko noktiju za koju se smatra kako upravo ona sprječava širenje bakterija na površinu nokta, što može uzrokovati upale i infekcije.

No, kako bilo, tko bi rekao da upravo zahvaljujući najneurednijoj manikuri vaš lak može trajati puno duže?

Photo: Getty Images

Komentari 0