Beauty
Mekoća definirana sjenama: Make up koji se igra svjetlom i tamom Mekoća definirana sjenama: Make up koji se igra svjetlom i tamom Mekoća definirana sjenama: Make up koji se igra svjetlom i tamom Mekoća definirana sjenama: Make up koji se igra svjetlom i tamom Mekoća definirana sjenama: Make up koji se igra svjetlom i tamom Mekoća definirana sjenama: Make up koji se igra svjetlom i tamom Mekoća definirana sjenama: Make up koji se igra svjetlom i tamom 1/13 Mekoća definirana sjenama: Make up koji se igra svjetlom i tamom Mekoća definirana sjenama: Make up koji se igra svjetlom i tamom Mekoća definirana sjenama: Make up koji se igra svjetlom i tamom Mekoća definirana sjenama: Make up koji se igra svjetlom i tamom Mekoća definirana sjenama: Make up koji se igra svjetlom i tamom Mekoća definirana sjenama: Make up koji se igra svjetlom i tamom

Najljepši make up koji se igra svjetlom i tamom

Današnja make-up “tehnologija” donosi formule koje međusobno surađuju i kreiraju ono nježno svjetlo mekše nego ikad prije

Svjetlost definira sjene na licu, ona je važna u kreiranju make-up stila, baš kao i kod fotografiranja. Teksturama prema želji ističemo stil koji će naglasiti ljepotu te prikriti nedostatke, odnosno istaknuti na licu ono najljepše. Današnja tehnologija u službi je i svijeta kozmetike, pa na raspolaganju imamo formule koje savršeno sjedaju na lice, surađuju međusobno i kreiraju ono nježno svjetlo mekše nego ikad prije. Vrhunski puderi su osnova svega, bogati su optičkim česticama čiji je sjaj blago istaknut kako se lice ne bi zamastilo tijekom dana i večeri ili noći... Osim toga, kontrastom, odnosno isticanjem usana ili očiju kreirat ćemo stil za dan i noć, savjetuje iskusna vizažistica Petra Sever.

- Želite li se igrati kombinacijama svijetlih očiju i tamnih usana i obrnuto, iznimno je bitan osjećaj za jačinu pigmenta. Kad želimo istaknuti tamne usne u kombinaciji sa svijetlim očima, ističemo samo konture oka u prirodnim zemljanim tonovima, sa savršeno izvučenim trepavicama uz pomoć maskare. Možemo pritom dodati bež ili crnu olovku za oči. Budući da je fokus na usnama, bitno je da su precizno iscrtane olovkom te ispunjene punim pigmentom ruža i da je rumenilo usklađeno s podtonom kože. U večernjim varijantama možete se igrati s kombinacijama tamne oči i tamne usne ili tamne oči i svijetle usne. I puder je jednako važan. Želite li postići jaču podlogu a da ne izgledate zacementirano, birajte pudere jače prekrivenosti koje ćete nanositi u tankom sloju te fiksirati odgovarajućim puderom u kamenu ili prahu - savjetuje Petra.

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL Na kraju tu su idealni tonovi ruža koji nam pristaju i u suradnji su s našim tenom - koraljni najbolje odgovaraju plavušama toplijeg podtona kose, riđokosama i kosi boje lješnjaka, dok su smeđi ruževi odličan izbor za brinete i plavuše hladnijeg podtona kose, ističe vizažistica. Ruževi su također junaci svjetske kozmetičke predstave, oni nove generacije u kombinaciji su s primerom - primjer su mat ruževi koji ne isušuju usne. Pružaju čak osam sati postojane boje te apsolutno pokrivaju jer imaju intenzivan pigment. Pri kupnji ruža, ako su vam suhe usne i trebaju dodatnu njegu, obratite pozornost na sastojke kao što su hijaluronska kiselina, ceramidi, shea i murumuru maslac. Neki od njih njeguju jednako kao što i prekrivaju, imaju dodatni bonus u formuli koja je zahvalna, osobito tijekom hladnih dana kad se koža jako isušuje na hladnoći i tijekom promjene temperature okoline. Hit su ovih dana i hibridi sjajila i ruževa s posebno oblikovanim aplikatorom koji nam omogućuje optimalno iscrtavanje usana. Upravo su aplikatori u fokusu kozmetičkih kuća već neko vrijeme, iako se čine malima i ponekad nevažnima, pametno nanošenje ujedno je i ekonomičnije, stoga se čine dobrom investicijom. Praktične su i formule koje idu na usne i obraze, barem smo sigurni da nismo promašili nijansu rumenila... Koje, kako mnogi vizažisti ističu, mora biti u skladu s tonom ruža. A i jako volimo 2 u 1 proizvode. Naravno, ona je kao rumenilo nježnija, a na usne ide konkretniji sloj. 

 | Autor: Danijel Berković/PIXSELL Danijel Berković/PIXSELL Ovih smo dana jako blijedi, a boja na obrazima daje nam nježan, zdravi izgled. Mnoge od nas kod jače našminkanih usana vole upotrijebiti i olovku koja će savršeno oblikovati usne, a možemo ih njome i vizualno povećati, osobito ako je smještamo na rub ili tik iznad ruba usana. No boja onda mora biti snažna kako se ne bi vidjelo da smo napravili mali trik... I tuševi sa zaobljenim vrhom, kao i maskare za lakše apliciranje savršen su kozmetički adut. Ovakvi su napredni proizvodi obično bogati crnim pigmentom i pritom nam, zahvaljujući obliku, omogućuju bojenje svake, pa i najmanje trepavice. Jednako bitna je kosa, no ako je niste stigli oprati, predlažemo korištenje suhog šampona. Oni su kratkoročno rješenje te ih treba isprati iste večeri kako biste s tjemena skinuli sav višak i nečistoće. Volite li kovrče ili želite imati one predivne hit valove, pomoći će vam formule posebno dizajnirane upravo za ovakav tip frizure. Nude ih brojni dućani, kao i frizerski saloni, koji uglavnom drže više koncentrirane i kvalitetnije preparate. Ne zaboravimo ni na šešir, koji je kao stajliš opcija uvijek zahvalan, osobito ako kasno poslijepodne provodite na nekom od adventskih štandova... Ili “uberite” neku od vunenih kapica s coflekom - on je apsolutni hit.

Photo: Danijel Berković/PIXSELL

Komentari 0